Oficial: Graure, numit şef la Halânga pentru a-şi anula propriile contracte cu RAAN şi demis pentru că le-a încheiat!

De multe ori, numirile în funcţii aferente fiecărui nou guvern sunt fie controversate, fie veritabile mascarade. De pildă, numirea fostului şef al CE Turceni, Octavian Graure, la şefia sucursalei RAAN de la Halânga, se înscrie perfect în categoria şaradelor. Şi asta pentru că într-unul din rapoartele oficiale, de exemplu cel al Corpului de Control al prim-ministrului Ponta, se arată că pe vremea când Graure era şeful fostului Complex Energetic Turceni, a încheiat contracte subsecvente cu RAAN, în calitatea de director, ce au adus pagube societăţii de stat din Severin de multe miliarde de lei vechi. În consecinţă, şi demiterea lui – la fel de aberantă ca numirea în funcţie.

În alte cuvinte, unicul scop (pentru că de logică nu este vorba) al acestei numiri în funcţie a fostului şef al CE Turceni (decisă de şeful ministerului de resort) pare a fi anularea propriilor contracte încheiate chiar de Octavian Graure cu căpuşarii RAAN. Într-o realitate economică absolut diformă precum cea din zilele noastre, acest lucru este natural.  Într-o lume civilizată, toţi cei care s-ar fi făcut vinovaţi de asemenea abuzuri – încheierea cu rea credinţă a  unor contracte păguboase pentru sistemul energetic naţional – ar fi fost scoşi definitiv în decor, imediat după constatatarea guvernamentală, respectiv raportul corpului de control al premierului. Numai că Graure a fost promovat în cadrul RAAN imediat după înlăturarea lui de la sucursala Turceni a CE Oltenia şi demis apoi din funcţia de director, după cinci luni de mandat.

„Război rece” în culise

Relatam ieri, pe surse, despre faptul că, în mod ciudat, Octavian Graure, directorul suspendat pentru 30 de zile de „generalul” RAAN, Dan Andruşca, este acuzat de abuz, după ce a tăiat „macaroana” căpuşarilor, contracte oneroase de peste o mie de miliarde de lei, existând pe lângă aceste sume un  alt prejudiciu deja constatat de Curtea de Conturi, de altă mie de miliarde de lei vechi.  De asemenea, din aprilie şi până în prezent, a fost descoperită la RAAN şi o gaură în depozitul de cărbune, de 300.000 de tone. Dan Andruşca, la rândul lui, este suspectat de faptul că l-a înlăturat pe Graure din funcţie la presiunile căpuşarilor, fără să-l cerceteze disciplinar, fiind acuzat şi că nu a implementat măsurile Curţii de Conturi, nederanjând afacerile privaţilor cu RAAN… de frică – ceea ce este deja de domeniul organelor de cercetare penală. Cert este că în culise, între cei doi există deja un „război rece”.

Promovare şi demitere

Dar până la elucidarea motivelor reale ale promovării şi apoi ale demiterii controversatului fost director Octavian Graure, nu ne rămâne decât să presupunem că numirea sa în funcţia de director la sucursala RAAN Severin de la Halânga a fost fie o glumă ministerială, având în vedere raportul corpului de control al premierului, din care vom cita mai jos, fie superiorii lui Graure şi-au amintit, la cinci luni după ce l-au numit pentru „a tăia în carne vie” la RAAN, de afacerile pedeliste care au culminat cu schimbarea acestuia din funcţia de director al fostului CE Turceni. Pe scurt, iată ce ar sta aparent la baza suspendării din funcţie timp de 30 de zile, decisă săptămâna trecută: „În perioada supusă controlului, 2010-2012, companiile din cadrul Complexului Energetic Oltenia au încheiat 58 contracte, prin care s-au stabilit angajamente de peste 200 milioane lei, fără ca actele juridice să fie supuse controlului financiar preventiv, aşa cum prevede legea. Complexul Turceni, condus la acea vreme de Octavian Graure, a încheiat două contracte subsecvente în baza unui acord-cadru, după ce acesta expirase. Paguba a fost de aproximativ 600.000 de lei”, arată raportul corpului de control al premeierului.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. CETATEAN says:

    DACA S-AR FACE O ANCHETA PROFESIONISTA S-AR GASI ADEVARATA PAGUBA FACUTA DE ACEST MAFIOT GRAURE CARE AR DUCE CU SIGURANTA LA ANI GREI DE PUSCARIE PENTRU GRAURE,DAR CE SA VEZI CA S-A INSCRIS IMEDIAT DUPA CADEREA GUVERNULUI PDL IN PNL SI GATA INCEARCA DIN RASPUTERI SA SCAPE DE CEEACE A FURAT ANI DEA RINDU DIN BUGETUL TERMOCENTRALEI TURCENI.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad