Omagiu pentru Căpitanul Maximilor!

Craiova este în doliu și în stare de șoc. Căpitanul ei, Costică Ștefănescu, a plecat din această lume, alăturându-se lui Zoli Crișan, Nelu Oblemenco, Constantin Oțet și Sebastian Domozină printre îngerii alb-albaștri din ceruri. Marele erou al Științei va ajunge astăzi pe stadionul unde a cunoscut consacrarea.

Ieri, la stadionul „Ion Oblemenco”, componenții Craiovei Maxima, juniorii olteni și suporterii au aprins lumânări și au depus flori în memoria fostului căpitan al Universității, Costică Ștefănescu. Alături de președintele CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, și de team-managerul Silvian Cristescu au fost prezenți Silviu Lung, Nicolae Tilihoi, Marian Bîcu, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Aurică Beldeanu, Marian Bondrea, precum și prefectul Marius Deca.

Ultima oară pe bătrânul „Central”

Primăria Craiova, împreună cu familia lui Costică Ștefănescu se vor ocupa de înmormântarea fostei mari glorii a Universității, el fiind cetățean de onoare al Craiovei. Astăzi, în jurul prânzului, trupul neînsuflețit al lui Costică Ștefănescu va fi adus la stadionul Ion Oblemenco, astfel încât suporterii craioveni să-și poată lua rămas bun de la cel care a condus echipa spre marile performanțe naționale și europene. „Trupul neînsufleţit va ajunge la Craiova joi, 22 august a.c., urmând să fie depus la Stadionul «Ion Oblemenco» până seara, astfel încât toţi cei care l-au iubit pe căpitanul «Craiovei Maxima» şi al selecţionatei de fotbal a României să se poată reculege la căpătâiul său”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Craiova. Costică Ștefănescu va fi înmormântat la Cimitirul Sineasca, Zona Eroilor, acolo unde se află și mormântul lui Cristi Neamțu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 24 august.

ASO: Nu-l vom uita niciodată!

Suporterii craioveni au transmis un comunicat prin care își manifestă regretul față de dispariția idolului. „Asociația Suporterilor Olteni aflând cu profundă mâhnire vestea tragică a morții marelui căpitan al Craiovei Maxima COSTICĂ ȘTEFĂNESCU își exprimă regretul adânc pentru îngrozitoarea pierdere suferintă de întreaga suflare fotbalistică alb-albastră. Om de aleasă ținută morală, Costică Ștefănescu a fost nu doar un fotbalist de excepție, ci un veritabil lider al generației sale, atât în marea familie a Științei, cât și la echipa națională.
Din inimă curată a suporterilor Craiovei, printre lacrimi, mai găsim puterea să spunem: Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Nu-l vom uita niciodată”.

 

Soţia lui Costică Ştefănescu: Nu s-a sinucis, a fost un accident!

Mariana Ștefănescu, soția fostului căpitan al Universității, susține că acesta nu s-a sinucis. Ea a spus că Ștefănescu se afla sub influența sedativelor, și-a pierdut echilibrul și a căzut în gol. „Dimineaţa la ora 7 am ajuns la el, dormise foarte prost şi le-am spus doctorilor să-i dea calmante. Cele de duminică nu şi-au făcut efectul. Şi atunci a vorbit domnul doctor cu altcineva şi i-a dat alte calmante. El i-a spus doctorului că are nevoie la toaletă, doctorul mi-a spus că trebuie să meargă des pentru a elimina substanţele din perfuzii. Şi i-a spus să respire adânc. Şi cred că atunci când s-a dus la toaletă, s-a dus la geam să ia aer, geamul era foarte jos, şi cred că a căzut de acolo fiind ameţit de acele tranchilizante foarte puternice”, a declarat soţia lui Costică Ştefănescu. Nici fostul coechipier al lui Ștefănescu, Nae Tilihoi, nu concepe ideea că și-ar fi pus capăt zilelor: „A fost un om foarte echilibrat”.

Badea: „Căpitanul ne dădea curaj. Lângă el aveai un sentiment de împlinire”

Pavel Badea, președintele Universității Craiova, a aprins o lumânare și a depus flori la stadionul „Ion Oblemenco”, în memoria lui Costică Ștefănescu. Pavel Badea a spus: „E trist pentru comunitatea noastră, una dintre emblemele Craiovei a trecut în neființă. Domnul Costică Ștefănescu a fost un exemplu pentru toți cei care l-au cunoscut. Eu l-am prins ca jucător și pot să spun că a participat nu numai la formarea mea, ci și a altor zeci de fotbaliști care au făcut performanță la Clubul Sportiv Universitatea Craiova.
Numai faptul că stăteam cu el în cabină era o mare onoare. Ne dădea curaj. Faptul că-i aveam lângă mine pe Costică Ștefănescu, pe Silviu Lung, pe Negrilă, pe Tilihoi, pe Ungureanu, marii jucători ai Craiovei, aveai un sentiment de împlinire, aveai un sentiment de putere maximă. Același sentiment cred că l-au trăit toți cei care au venit din generațiile următoare
Era tipul de om care te făcea să te simți fotbalist, te făcea să simți că sportul pe care-l practici e cu adevărat centrul lumii”.

Velcovici: „Simt o mare durere”

Pentru o scurtă perioadă, fundașul Universității Craiova, Gabriel Velcovici, a evoluat sub bagheta lui Costică Ștefănescu. Velcovici a comentat dispariţia fostului căpitan al Maximei: „A trecut și prin viața mea ca sportiv, a fost antrenorul nostru. A fost un mare jucător al Universității. Am primit această veste cu un mare regret, simt o mare durere știind ce a reprezentat Costică Ștefănescu pentru noi, ca fotbaliști, și pentru orașul Craiova”.

Lincar: „A fost unul dintre noi”

Vestea tragică a morții lui Costică Ștefănescu i-a găsit ieri pe jucătorii Universității chiar la ședința de pregătire. Antrenorul Universității Craiova a fost afectat de vestea dispariției lui Costică Ștefănescu. Lincar a spus: „E o zi tristă pentru fotbalul craiovean, pentru fotbalul românesc. Nu l-am cunoscut personal, dar a fost un om care a făcut lucruri deosebite pentru lumea din acest oraș și din România. Nu sunt cuvinte pentru a descrie această durere. A fost unul dintre noi”.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad