Omul protocoalelor şi cheltuielile neeconomicoase

Maricel Popa a venit la Târgu Jiu din două motive: 1 – ca să vorbească despre nimic şi 2 – să-i facă hatârul lui  Marin Condescu, cel care, în frenezia lui de a mai pune la dosarul cu VIP-uri (pe care probabil îl ţine ca amintire) încă un protocol, a insistat serios ca secretarul de stat să se prezinte la federaţie. Naiba ştie… Cert este că nu am avut ce să scriu despre această vizită a oficialului de la Energie.

Mai interesantă mi s-a părut schimbarea iminentă a doi şefi, Bălăşoiu şi Motocu, oameni care au ocupat fotolii importante în sistem şi care acum coboară de la înălţimea funcţiilor lor, undeva în decor.  Constat că, în aceste zile, compania se curăţă, poate, de ultimele reminiscenţe pedelistoide. Până la urmă, dincolo de scuturarea cheltuielilor neeconomicoase, toate aceste schimbări îmbracă şi o formă politică. Una peste alta, sper doar că următorii, adică cei care vor fi instalaţi în locul celor mai sus amintiţi, să fie mai puţin contestabili.

Legat de foştii şefi ai societăţilor de stat, la ceva timp după înlăturarea lor din vârf, un comunicat al Curţii de Conturi arată (printre cele constatate de alte autorităţi guvernamentale) că aceştia au avut aşa de mult tupeu, încât şi-au acordat (pe faţă), la sfârşit de mandat, 200 de milioane de lei – CE Turceni, în perioada de mandat şi în mod absolut necuvenit, aproape 500 de milioane de lei vechi la CE Rovinari, înregistrate fiind şi depăşiri salariale de 46,5 miliarde de lei vechi la fosta SNLO. Au trăit în funcţii pe lângă lege şi nu aud în prezent zăngănit de cătuşe.

În rest, duc acelaşi război (ca majoritatea), înjurând rata la bancă şi  trăind intens între avans şi lichidare, mă uit la „capturarea” lui Hayssam şi la bătălia între palate pe acest „succes surprinzător”, la privatizarea CFR Marfă şi aştept scăderea TVA-ului la pâine, noul an şcolar, înţelegerea vitală cu FMI din toamnă şi, în general, vacanţa de anul viitor.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ion says:

  Prin plecarea lui Balasoiu compania pierde..El se poate angaja oriunde, e capabil si are bun simt.De aceea nu e agreat..A fost haituit, intai l-au schimbat din functia de Director General CEO (desi avea rezultate excelente), apoi de la SE Craiova l-au dat mai jos la SE Isalnita si acum..

  Thumb up 0 Thumb down 1

 2. M.C.H. says:

  @ ion:
  Ar fi ideal ca profesionistii sa se recunoasca intre ei, sa existe criterii clare de departajare… intre acestia si restul şefilor cu alt gen de competenţe, sa nu fie vorba de politica in asemenea situatii si mai ales, ca niciun profesionist din (orice) sistem sa nu fi “apartinut” vreunui …curent politic. Sau, daca da, sa nu fi indeplinit comenzi politice, sa nu fi fost partas la diverse mizerii. Asa ar fi fost ideal. Realitatea este alta….

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad