Organigrama şefului SE Turceni, Corneliu Diţescu, respinsă de CEO din motive de clientelism

În şedinţa Directoratului CE Oltenia de la sfârşitul săptămânii trecute, organigrama propusă de directorul sucursalei companiei de la Turceni, Corneliu Diţescu, a suferit modificări substanţiale. Şi asta pentru că propunerile începeau bine, dar se terminau prost: „Se desfiinţează departamentul …. şi se înfiinţează biroul…”. Cu alte cuvinte, Corneliu Diţescu, în multe dintre propunerile sale organizatorice, îi transforma pe şefii mai mari în şefi mai mici, cu o corecţie salarială aproape insesizabilă. Fiindcă lucrurile nu erau deloc simplificate în organigrama lui Diţescu, Directoratul CEO a respins punctele „nevralgice”.

 

Mai exact, modul în care directorul SE Turceni înţelegea să simplice actul de conducere nu a corespuns cerinţelor din Directorat, fiind vorba despre 10-12 posturi ce ar fi urmat să facă un salt din producţie fix în aparatul TESA al sucursalei.

„Băieţii” rămân la producţie

Propunerea lui Corneliu Diţescu nu a avut succes decât în parte, în sensul că posturile create artificial au fost scoase din organigramă, lucru aprobat de mai-marii CEO. Pe de altă parte, au fost respinse multe din încercările şefului SE Turceni de a ridica o parte dintre salariaţi la alt nivel. Este vorba despre vreo 12 ingineri de la IT care ar fi urmat, aşa cum propunea directorul Diţescu, să formeze un serviciu în subordinea directorului tehnic, adică în aparatul TESA. Asta ar fi însemnat inclusiv salarii mai mari şi mai multe beneficii pentru „băieţii” în cauză. Propunerea a picat din start, aceştia urmând să lucreze într-un „atelier IT” aflat în subordinea directorului de Producţie.

Post creat la comandă, scos din organigramă

În noua organigramă, la SE Turceni nu mai figurează postul de director de resurse energetice, fostul lider de sindicat Florin Trofin rămânând astfel fără funcţia de director. Postul său a fost creat artificial, lucru admis şi de Corneliu Diţescu, care l-a „radiat” din organigramă. Din ce se spune în sucursală, Florin Trofin s-ar întoarce din nou la sindicate.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion Ion says:

    Singura veriga slaba din SE Turceni e chiar Ditescu, dar din pacate Ciurel se face ca nu vede. El trebuie schimbat!

    Thumb up 0 Thumb down 1

  2. Popescu Ion says:

    @ Ion Ion: Ditescu are o experienta extraordinara in complexele energetice ba chiar a reusit sa mentina oamenii la munca nu sa desfinteze si sa ii dea afara in masa cum s-a facut la alte unitati ale statului…dupa parearea mea cu toate ca sunt un simplu angajat al complexului se vede o diferenta radicala intre ce este acum de cand dl Ditescu se afla la carma acestei termocentrale si ce a fost inainte de intra si faceau asa zisi ” baietii destepti” lucrari in complex si decontau vechilor conduceri si noi angajatii stateam si ne uitam ca nu avem de munca…in fine D-LE CIREL FELICITARI PT. NUMIREA D-LUI DITESCU !!!

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad