Ouă de prepeliță, la vânzare pe Facebook și pe blog

Gorjenii dau dovadă de inventivitate și încearcă prin orice metode să facă rost de bani. Un crescător de prepelițe din Târgu-Jiu și-a făcut cont pe o rețea de socializare și încearcă, în acest fel, să vândă ouăle păsărilor.

Un târgujian care și-a dezvoltat o afacere cu prepelițe și ouă de prepeliță încearcă să îi facă publicitate pe unul dintre profilele de socializare. Afaceristul a creat o pagină pe această rețea de socializare, unde postează fotografii cu păsările sale, dar și anunțul de vânzare a ouălor. Fiecare ou este vândut la prețul de 0,3 bani. Un alt crescător de prepelițe încearcă să vândă ouă din ușă în ușă sau din poartă în poartă. Dis de dimineață, omul pleacă de acasă cu o miniladă frigorifică plină cu ouă de prepeliță, frumos ambalate, pe care încearcă să le vândă. „Am cea mai bună ofertă de pe piață. Vând 24 de bucăți la 7,5 lei și ofer transportul gratuit. Merge treaba și nu prea. Ouăle de prepeliță sunt și pentru consum, și pentru tratament, sunt foarte sănătoase”, a spus bărbatul.

Prepelițele și-au făcut și blog!

Tot pentru promovare, proprietarii unei miniferme de prepelițe din  municipiul Târgu-Jiu au creat un blog pe internet pe care își promovează produsele. Târgujienii au publicat și oferta și lista de prețuri și speră ca afacerea lor să le aducă bani. „Miniferma noastră din Târgu-Jiu vă pune la dispoziție ouă proaspete de prepeliță, prepelițe ouătoare și pui de prepelițe de diferite vârste, la prețuri rezonabile. Mai jos este lista cu prețurile noastre: pui de prepeliță la 2 săptămâni – 3 lei/buc, pui de prepeliță la 3 săptămâni – 4 lei/buc etc. (http://prepelitetargujiu.blogspot.ro)”.

Foarte sănătoase

Calitățile oului de prepeliță sunt foarte cunoscute, mai ales datorită numărului mare de vitamine și minerale, în comparație cu oul de găină. Oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de șapte pori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și alte substanțe benefice organismului uman. Specialiștii recomandă efectuarea unor cure cu ouă de prepeliță: cura de 120 de ouă pentru hipertensiune arterială, ulcer, tulburări digestive, urticarii, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor. De asemenea, mai este recomandată cura de 240 de ouă de prepeliță, care este numai bună pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum TBC, afecțiuni hepatice, renale, diabet, alergii, astmă bronșic, gută, migrene, obezitate. Ouăle de prepeliță dizolvă depunerile de colesterol și împiedică formarea altora, previn arteroscleroza și regenerează sistemul nervos. Această cură se face în 50 de zile și este indicată doar adulților. Cea de 120 de ouă este potrivită și pentru copii și tineri.

Categoria: Actualitate

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Danut says:

  Si la Motru oferim oua proaspete de prepelita la pretul 7,5 lei o caserola de 24 de oua. La comanda oferim si pui de prepelita sau prepelite mature. Livrare gratuita in Motru. Comenzi la 0727873730. Va asteptam!

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. marin says:

  in occident ouale de prepelita sunt foarte apreciate.numai la idiotii de romani nu

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. oua de perpelita says:

  Nene marine esti siguri de ce spui? Te numeri printre cei calificati ? Romanul n-are bani de nici unele ,ce sa mai vorbesti de de oua de perpelita ,nu stie si n-are ce pune pe masa si tu vorbesti de oua de perpelita. Cate ii trebuie sa haleasca sa se sature?CU 8 lei cumpara 30 de gaina de la Kaufland ,cand prinde cartoane de 30 oua si cu 50 bani 30 oua ,nu mai cumpăra de perpelita,desi cele de la kofland se expira maine.si mananca 15 zile.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad