Ovvy Pătrașcu: „FIFA 2014 e un joc al golurilor multe și al spectacolului”

Craioveanul Ovidiu Pătrașcu îi mânuiește atât de bine pe Cristiano Ronaldo, Messi ori Ibrahimovic, încât și-a adjudecat titlul european la FIFA 2013 și este, la ora actuală, vice-campionul lumii la jocul de fotbal pe calculator. La finalul acestei săptămâni va fi lansat și în România FIFA 2014. Ovvy l-a testat și a dezvăluit care-i sunt secretele, pentru Yoda.ro.

La început de săptămână a fost lansat și în Europa FIFA 2014. Campionul continental în 2013, Ovidiu Pătrașcu, a făcut un preview al jocului, după ce a jucat câteva partide în prealabil. Ovvy, așa cum este cunoscut în lumea gaming-ului, consideră că noul joc este mult mai spectaculos decât precedentul.

Nu mai sare mingea din Messi

Ovvy a început cu analiza graficii: „Din punctul de vedere al graficii, singurele îmbunătățiri care sar în ochi sunt animația de pe stadioane și intro-urile de la fiecare meci. Grafica jucătorilor nu pare mult îmbunătățită”. Schimbările majore apar însă la nivelul jocului în sine: „În privința gameplay-ului sunt mult mai multe diferențe de remarcat. În primul rând, first touch-ul care a încurcat pe multă lume în FIFA 13, acum este îmbunătățit. În FIFA 13, până și un jucător ca Ronaldo sau Messi făcea uneori preluări de neînțeles, acest lucru pare a nu se mai întâmpla în FIFA 14”.

Accent pe finețe!

Ca să dai gol la FIFA 14, e nevoie de puțină finețe, e de părere Ovvy. Iar dacă o aplici lui Messi sau Bale reușita e aproape garantată: „O altă diferență majoră o reprezintă șuturile. Dacă în FIFA 13 cele mai utilizate erau power shot-urile (pentru necunoscători: șutul simplu, adică fără nicio combinație de controale), în FIFA 14 par mai eficiente șuturile cu efect, mai precis finesse shot-urile, mai ales când sunt realizate cu jucători ca Messi, Cristiano Ronaldo sau Bale”.

Forța bate viteza

Ovvy apreciază că la noua versiune e mai bine să folosești jucători gen Ibrahimovic decât Messi: „La sistemul de pase, principala modificare o reprezintă pasele în adâncime, care sunt mult mai eficiente decât în versiunile precedente ale jocului. Dacă până acum, în FIFA 13, cea mai importantă calitate era viteza, în FIFA 14 forța pare că este pe primul loc. Jucători precum Ibrahimovic sunt extrem de buni datorită capacității lor de a proteja mingea”.

Atacul bate apărarea

Craioveanul care a cucerit lumea gaming-ului a mai oferit câteva detalii tehnice despre FIFA 14, arătându-se încântat de faptul că e mai ușor de băgat gogoloiul în ațe: „Am ajuns și la noul feature din attack al FIFA 14, anume protejarea mingii. În versiunea de anul acesta se pune foarte mult accent pe acest lucru. Poți construi atacuri lungi de posesie folosindu-te de această nouă armă oferită de cei de la EA Sports. Însă cea mai importantă schimbare o reprezintă eficientizarea centrărilor. Dacă în FIFA 13, fundașul avea câștig de cauză în majoritatea duelurilor aeriene, în versiunea actuală, atacantul domină careul avers. De asemenea, precizia loviturilor de cap este mult îmbunătățită. În concluzie, acesta se pare că va fi un joc al golurilor multe și al spectacolului”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad