Panduri cu gândul la naţională

Deşi, în acest sezon, nimeni din lotul lui Cristi Pustai nu s-a mai aflat în vederile primei reprezentative, unul dintre panduri a fost oprit doar de ghinion pentru a participa la ultima campanie a echipei naţionale a României. Este vorba despre tânărul mijlocaş Paul Anton, cel care a ratat şansa de a juca contra Andorei şi Estoniei din pricina unei banale accidendări. Indisponibilitatea lui Mihai Pintilii crease un loc la închidere în trupa lui Piţi, dar Anton a trebuit să spună „Pas”, singura speranţă pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani rămând doar… următoarea campanie a naţionalei. Până atunci însă, Paul Anton recunoaşte că va trebui să confirme la echipa sa de club, Pandurii Târgu Jiu: „Din păcate, accidentările sunt inevitabile, aşa că nu am ce să fac. Eu merg mai departe, nu-mi rămâne decât să sper că data viitoare o să fiu apt pentru convocare. Din punctul meu de vedere, să ajungi la echipa naţională e cel mai important lucru pentru un fotbalist. Nu fac deloc un caz din asta, acum, sunt tânăr şi nu am altă variantă decât să muncesc în continuare, iar dacă voi avea evoluţii bune, cu siguranţă voi fi selecţionat. Nu ştiu dacă sunt sau nu „copt” pentru naţionala mare, dar ştiu că niciodată nu e prea devreme să fac acest pas. Atâta timp cât ai evoluţii meritorii. Rezultatele pe care le-am avut sezonul trecut cu Pandurii ar trebui să mă ajute, însă, chiar şi aşa, selecţionerul ştie cel mai bine pe cine trebuie să conteze în echipa lui”.

„Nu e bine să fii la mâna altora…”

Chiar dacă nu va putea fi prezent sub tricolor, mijlocaşul de la Pandurii Târgu Jiu, Paul Anton, le ţine pumnii strânşi lui Marica and Co. Fostul internaţional de tineret crede că oamenii lui Piţi trebuie să creadă până la capăt în şansa lor, deşi, momentan, se află „la mâna altora”: „România cred că are încă şanse la baraj, dar nu e bine să fii la mâna altora. Din păcate, aşa este fotbalul, sper să câştigăm cele două partide şi să prindem măcar barajul. Iar acolo, tot timpul vor fi şanse 50-50 %. Oricum, trebuie să ne jucăm şansele până la final.”, declară Paul Anton. Şi goalkeeperul pandurilor, Răzvan Stanca, este alături de naţionala României pentru ultimele două dispute oficiale din preliminariile Campionatului Mondial: „E important să batem în cele două meciuri, şi să sperăm că Olanda şi Turcia se împiedică”.

 

Anton ar vrea în „Il calcio”

Deşi, abia ce a luat contactul cu lumea bună a fotbalului, mijlocaşul pandurilor, Paul Anton, nu ezită să viseze la o carieră de succes. Tânărul fotbalist speră ca Pandurii să devină o rampă de lansare pentru un eventual transfer într-un  campionat puternic: „Deocamdată, sunt foarte mulţumit aici, la Târgu Jiu, dar vă daţi seama că orice fotbalist îşi doreşte să prindă un transfer afară, într-un campionat mai puternic. Îmi place foarte mult campionatul italian, dar momentan îmi place campionatul românesc… Până să ajung în Italia, nu pot altceva decât să-mi fac treaba cât mai bine la Pandurii şi abia apoi voi vedea ce-mi rezervă viitorul”, mărturiseşte Anton.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad