Pandurii, neputincioşi în faţa… Astrei!

Runda cu numărul 5 a noului sezon a adus încă un eşec pentru Pandurii, formaţia antrenată de Cristi Pustai fiind îngenunchiată chiar la Târgu Jiu de către contracandidata directă la un loc european, Astra Giurgiu. În urma rezultatului consemnat sâmbătă seară pe stadionul „Tudor Vladimirescu”, Pandurii a coborât până pe locul VIII în clasament, cu 7 puncte, iar Astra a devenit liderul la zi al Ligii I, cu 12 puncte acumulate.

Istoria partidei dintre Pandurii şi Astra a fost scrisă de reuşitele lui Ivanovski (de două ori) şi Morais, deşi elevii lui Pustai au condus cu 1-0, încă din minutul 5, în urma unui golazzo marca Eric. Cert este că formaţia gorjeană s-a ridicat la nivelul adversarei din Giurgiu doar timp de 60 de minute, după care şocul primirii golului 2 a turnat plumb în ghetele pandurilor. Pe de o parte oboseala, iar pe de altă parte greşelile impardonabile din defensivă şi lipsa eficienţei la finalizare au făcut ca echipa din Târgu Jiu să capoteze în faţa unei Astre „blindate” cu jucători de valoare pe mai toate posturile (inclusiv pe banca de rezerve). Cel de-al doilea eşec consecutiv înregistrat de Pandurii atârnă acum, poate şi mai greu, în perspectiva primei confruntări din dubla pentru play-off-ul Europa League cu Sporting Braga. Rămâne de văzut cum vor trece Pustai and Co. peste acest ultim rezultat nefavorabil, atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic, cunoscându-se dificultatea partidei de la Cluj cu portughezii de la Braga.

Analiza lui Pustai

Aşa cum era de aşteptat, acest ultim eşec nu l-a găsit deloc bucuros pe tehnicianul pandurilor, Cristi Pustai. Principalul de pe banca gorjeană a încercat să facă o scurtă radiografie a partidei cu Astra: „Noi nu am reușit să ne desprindem pe momentele bune ale noastre, a venit și acea greșeală copilărească de prin minutul 60 și ceva, a fost greu să mai revenim. La golul trei deja erau încheiate socotelile. Primul gol l-am luat pe o inferioritate numerică în urma acelei accidentări. Din păcate, au fost acele greșeli, n-am reușit să marcăm și am întâlnit și o echipă care anul acesta se bate pentru titlu”. Pustai vede totuşi principala problemă cu care se confruntă în acest moment Pandurii: lipsa unei bănci de rezerve care să se ridice la nivelul titularilor. Spre deosebire de Astra, echipa gorjeană nu a primit niciun plus din dreptul schimbărilor operate în timpul jocului: „Lotul mai bun al echipei oaspete a decis acest meci. Din păcate, când ies din cei zece sau nouă, câți jucători avem cu o calitate destul de bună, în momentele în care încerci să faci schimbări, să vii cu ceva proaspăt, ceva nou, ei nu se ridică la nivelul titularilor. Acesta este lotul… La Astra iese Fatai, intră Ivanovski și dă două goluri. Şi mai au încă 2-3 jucători la ale căror schimbări nu se simte nimic. Astra a venit cu o forță de atac deosebită, cred că au cel mai bun atac al Ligii 1, au cei mai buni jucători de atac, dar și așa, eu zic că 65 de minute Pandurii n-a arătat rău. Asta e…”, crede Cristi Pustai.

Isăilă: „Poate m-aş fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate”

Dacă în dreptul gazdelor se putea citi cât se poate de limpede amărăciunea la finalul partidei de sâmbătă, de partea cealaltă, în tabăra învingătorilor, atmosfera era una extrem de fericită. „A fost încă o seară perfectă pentru noi, cu un joc spectaculos de ambele părţi. Am intrat mai greu în meci, dar din fericire pentru noi, nu am acuzat şocul golului primit la început. Din punctul meu de vedere, am câştigat fără niciun dubiu. Dorinţa noastră de afirmare și de a câştiga au făcut diferenţa. Noi chiar am arătat ca o echipă adevărată, care îşi doreşte performanţă. În perspectiva partidei de joi, cu Maccabi Haifa, poate m-aş fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate la Târgu Jiu”, a mărturisit tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Daniel Isăilă.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad