Patroana de la Lexistar rămâne în arest. Lângă ea a ajuns și Ana Guță de la DSVSA Gorj

Maria Lupulescu, administrator al societății Lexistar din Târgu-Jiu, va rămâne în stare de arest preventiv. Curtea de Apel Craiova a hotărât, ieri, să respingă recursul formulat de aceasta împotriva deciziei Tribunalului Gorj, de emitere a mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile. În plus, instanța de judecată craioveană  a mai stabilit ca în spatele gratiilor să ajungă și Ana Guță, consilier în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, funcționara care a ajutat firma să scoată din evidențe zeci de tone de carne.

Polițiștii gorjeni s-au deplasat, ieri dimineață, la locuința Anei Guță pentru a pune în executare mandatul de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Craiova. Aceasta a fost luată de acasă de oamenii legii și dusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.
Maria Lupulescu și Ana Guță au fost reținute, săptămâna trecută de polițiștii gorjeni, după care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj le-a prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Tribunalul Gorj a decis arestarea preventivă pe 20 de zile a administratorului firmei Lexistar, în timp ce Ana Guță a fost lăsată în libertate, dar a primi interdicție de a părăsi localitatea. Maria Lupulescu a declarat recurs, iar procurorii au atacat decizia care o privește pe Ana Guță. Procesul a avut loc luni, 12 noiembrie, la Curtea de Apel Craiova, dar instanța de judecată a decis să amâne cu o zi emiterea sentinței. Hotărârea judecătorească a fost foarte dură: Maria Lupulescu rămâne în arest, iar Ana Guță va sta și ea cel puțin 20 de zile în spatele gratiilor.

Ana Guță, suspendată din funcție

Ana Guță va fi suspendată, începând de astăzi, din funcția de consilier în cadrul DSVSA Gorj pe perioadă nelimitată. Ion Iliuță, directorul DSVSA Gorj, a spus că suspendarea este pe termen nelimitat: „A depus o cerere de învoire, pentru că trebuia să se prezinte la Curtea de Apel Craiova. Va rămâne suspendată pe termen nelimitat până la finalizarea cercetărilor și a procesului“.
În dosarul penal aflat în cercetare mai sunt implicați și alți doi funcționari din cadrul instituției. Este vorba de Dumitru Firiza şi Rodica Babău, medici veterinari în cadrul DSVSA Gorj.  Aceștia nu se vor mai ocupa de control. „Colegilor care au fost implicați le-am luat din competențele de serviciu. Un coleg a fost mutat la un sector care nu are legătură cu activitatea de control“, a precizat Ion Iliuță.

Acuzații de evaziune fiscală și fals

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a început urmărirea penală față de Ana Guță și Maria Lupulescu. Ana Guță este acuzată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual, iar Maria Lupulescu este urmărită penal pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și instigare la fals și uz de fals.
Maria Lupulescu este acuzată de oamenii legii că a valorificat aproximativ 20 tone de produse de carne în valoare de peste 62 de miliarde lei vechi, fără a înregistra veniturile obținute. Prejudiciul creat bugetului de stat s-a ridicat la suma de aproape 13 miliarde de lei. Anchetatorii mai susțin că Maria Lupulescu ar fi determinat trei funcționari de la DSVSA Gorj să întocmească o serie de documente false prin care să se sustragă de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat pentru carnea valorificată.

Categoria: Eveniment

Tags: , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. alooooo says:

    3.000.000 lei vechi/kg ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad