Patroana de la Lexistar și medicul Ana Guță rămân în arest

Maria Lupulescu, administrator al societății Lexistar din Târgu-Jiu, și Ana Guță, medic veterinar în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară Gorj, își vor petrece sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor.

Tribunalul Gorj a decis, ieri, prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru cele două femei. Pentru Maria Lupulescu, mandatul a fost prelungit cu 20 de zile, de pe 24 decembrie și până pe 12 ianuarie, iar pentru Ana Guță cu 15 zile , de pe 21 decembrie și până pe 4 ianuarie. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.
Cele două femei au refuzat să facă declaraţii când au ieşit din sala de judecată. Medicul veterinar Ana Guță s-a arătat deranjată de prezenţa ziariştilor, încercând chiar să-i lovească.

Prejudiciu de 1,2 milioane de lei

Ana Guţă este acuzată că, în calitate de medic veterinar, a întocmit în fals o notă de inspecţie, prin care a constatat în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne. Documentul ar fi ajuns la Maria Lupulescu, administratorul unei firme din Târgu-Jiu, pentru a scoate marfa de pe stoc. Procurorii au stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat ar fi de peste 1,2 milioane de lei. Femeia de afaceri este acuzată de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad