Patroni din Gorj, amendați de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat săptămâna trecută  mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 26 controale, din care 25 de controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Nu au fost depistați angajatori care să presteze activitate cu persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale la 5 angajatori, din care 4 sunt amenzi în valoare de 28.000 lei, motivul principal fiind nerespectarea de către angajatori a termenului legal de depunere a registrului în format electronic „REVISAL”. În domeniul sănătăţii si securităţii în muncă s-au efectuat: 43 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în care au fost depistate 36 de neconformităţi pentru care au fost aplicate  sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă, stingătoare auto expirate. „S-a desfăşurat Campania Naţionala privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă. Au fost efectuate 19 controale în care au fost depistate 36 de neconformităţi, au fost sancţionaţi 14 angajatori cu amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 lei”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad