Patru zile de şomaj tehnic pentru 700 de mineri. Urmează alte zile fără plată

Comisia paritară administraţie – sindicate a hotărât, iniţial, ieri, intrarea în şomaj tehnic pentru zece zile lucrătoare a celor 700 de mineri de la Cariera Husnicioara . Decizia a fost luată ca urmare a faptului că datoriile înregistrate de RAAN către CE Oltenia au ajuns la peste 2.000 de miliarde  de lei vechi, iar programul de livrări de cărbune pentru luna august către compania de la Dr.Tr. Severin este deja realizat.
Sindicatele din cadrul FNME nu au fost de acord cu şomajul tehnic, liderii care au participat la şedinţă declarând că nu este o măsură bună; totuşi, aceştia speră ca decizia să fie luată pentru o perioadă cât mai scurtă.
După amiaza zilei de ieri a adus veşti mai bune pentru minerii de la Husnicioara, Directoratul CEO stabilind în final ca aceştia să intre în şomaj tehnic doar pentru patru zile, urmând ca în şedinţa de săptămâna viitoare a Comisiei paritare să se hotărască dacă este oportun ca aceştia să aibă câte o zi fără plată în fiecare săptămână, în perioada următoare.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad