Patrula de Reciclare RoRec reîncepe școala!

Asociația Română pentru Reciclare RoRec dă startul înscrierilor în noua ediție a programului național de educație de mediu „Patrula de Reciclare”, astfel că Patrula de Reciclare continuă pentru al doilea an în județul Gorj.

 

Grădinițele, școlile și liceele din județul nostru, prin conducătorii lor, se pot înscrie până pe 11 octombrie în programul RoRec și să se alăture uneia dintre cele mai active mișcări ecologiste de tineret din România. Patrula de Reciclare RoRec reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale.

Sute de mii de kilograme de DEEE-uri strânse în România, în doi ani

Asociația RoRec susține echipele participante prin materiale educative care îi ajută pe copii și tineri să înțeleagă cât de important este să colectăm și să reciclăm deșeurile electrice în scopul protejării mediului. Astfel, ei învață cum trebuie să procedăm pentru a respecta legislația, cum putem contribui concret la recuperarea materialelor reutilizabile și salva resursele naturale. La rândul lor, profesorii și tinerii vor deveni ambasadorii acestui mesaj ecologic și îi vor stimula pe membrii comunităților lor să conștientizeze obligația de a colecta selectiv DEEE și să înțeleagă care sunt factorii de risc la care ne expunem cu toții printr-un comportament lipsit de responsabilitate în domeniu. În cele două ediții desfășurate până în prezent de la lansarea programului Patrula de Reciclare în anul 2011, au participat peste 30.000 de elevi și peste 900 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 300.000 kg de DEEE în România.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad