Paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori, asigurată de jandarmii gorjeni

Jandarmii gorjeni din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj au asigurat, în primul semestru al anului curent, paza şi protecţia a 95 transporturi de produse cu caracter special, cu un efectiv de 208 jandarmi, şi 240 transporturi de bunuri şi valori, cu un efectiv de 183 jandarmi.
Din cele 95 transporturi de produse cu caracter special, 59 au fost executate în beneficiul inspectoratului, iar 36 au fost executate în beneficiul societăţilor cu care inspectoratul are încheiate contracte de prestări servicii.
Cele mai multe transporturi speciale au fost executate în luna martie şi au însumat un număr de 25, iar de bunuri şi valori în luna ianuarie şi au însumat un număr de 46.
Prin Compartimentul Monitorizare Misiuni şi Evenimente al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj au fost monitorizate, în primul semestru, un număr de 49 transporturi de produse cu caracter special care au tranzitat judeţul Gorj.
La reşedinţa unităţii, precum şi la sediile structurilor de jandarmi din teritoriu, au fost organizate permanent echipaje de intervenţie specializate, pregătite să intervină în sprijinul transporturilor asigurate cu pază de jandarmi, atât pentru cele organizate de inspectorat, cât şi pentru cele care au tranzitat zona de responsabilitate.
În conformitate cu prevederile art. 25 din Legea nr. 333/2003 cu modificările şi completările ulterioare, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, Inspectoratul asigură paza şi protecţia transporturilor bunurilor şi valorilor, precum şi paza şi protecţia transporturilor produselor cu caracter special, care constau în: arme, muniţii, tehnică de luptă, materii explozive, substanţe toxice sau alte materii sau substanţe periculoase.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad