PDL Gorj – acuzat că a reclamat la ANI primarii din 13 localități


Edilul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, susține că edilii de pe Valea Amaradiei dau explicații la Agenția Națională pentru Integritate în urma unor sesizări făcute de o persoană din conducerea Partidului Democrat Liberal Gorj.

Primarii orașelor Târgu-Cărbunești și Țicleni, cei ai comunelor Târgu-Logrești, Hurezani, Licurici, Crușeț, Bărbătești, Vladimir, Scoarța, Albeni, Săcelu, Roșia de Amaradia și Bustuchin au fost somaţi de Agenţia de Integritate să prezinte documente privind participarea în conducerea societăţii Salubris Târgu-Cărbunești. Edilul social-democrat al comunei Bustuchin, Ion Ciocea, îi acuză pe democrat-liberalii gorjeni că au făcut reclamațiile la ANI. „Cineva din conducerea organizației Partidului Democrat Liberal Gorj ne-a reclamat, se vede acest lucru pe documentele de la ANI. Să le fie ruşine, stau la pândă să te prindă când greşeşti! Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm, nu am luat salariu, iar legea se va modifica. Dacă facem reclamaţii, rămânem oameni de nimic. Să ne ajute să creăm locuri de muncă, să facem rost de bani! Nu le aduce popularitate o astfel de sesizare”, mai spune primarul.

„Pedeliștii aruncă cu noroi”

Și primarul comunei Târgu- Logrești e supărat pe democrat-liberalii gorjeni, pentru că este nevoit acum să dea explicații în fața inspectorilor de intergitate. „Dacă reclamaţia e făcută tot de democrat-liberali, după ce n-au făcut nimic în ţara asta, ce să mai zic? Acum încearcă să dea cu noroi şi-n activitatea celor care muncesc”, comentează primarul din Logreşti, Ion Băluță.

Cotojman face haz de necaz

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat Liberal Gorj este și el în pericol de a fi constatat în stare de incompatibilitate de ANI. Liviu Cotojman consideră că primarii PSD dau vina pe PDL pentru reclamațiile de la ANI pentru  că așa s-au obișnuit, să pună în spatele PDL tot ceea ce se întâmplă rău în România. „Îmi pare rău că sunt nevoit să-l contrazic pe domnul primar  Ciocea. O să mă uit să văd dacă PDL-ul este la guvernare. Și peste zece ani, dacă se întâmplă ceva rău o să dea vina pe noi. Vinovații trebuie căutați în altă parte. Sunt surprins de acuzațiile domnului primar Ion Ciocea”, a declarat primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vâlceanu neagă sesizările la ANI

Președintele Partidului Democrat Liberal Gorj a ținut să precizeze că nu se ocupă cu reclamații anonime. Dan Vâlceanu susține că şi-ar fi asumat reclamația privind incompatibilitatea edililor de pe Valea Amaradiei, aşa cum a procedat şi în cazul lui Emil Răgman, primarul comunei Prigoria, dacă ar fi făcut o astfel de sesizare. „Eu nu fac anonime; probabil domnul Ciocea e obişnuit cu ceea ce se întâmplă la PSD. Îi transmit că, având în vedere că se comportă ca un vătaf de Bustuchin, e posibil să-i fi făcut vreun cetăţean plângere. Mai sunt și alți primari incompatibili în județ, nu numai în cele 13 localități unde ANI a găsit probleme”, afirmă Dan Vâlceanu.


Categoria: Politică

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad