Pe 3 septembrie, la Craiova, dezbateri publice vizând măsurile de reformă din Sănătate

Pe 3 septembrie, la Craiova va avea loc o întâlnire cu factorii reprezentativi din sistemul de sănătate; mai exact, o dezbatere regională pe tema unor acte normative. La dezbatere au fost invitați să participe și medicii din Gorj.

Pe 3 septembrie, dezbaterile au loc în Craiova şi participă judeţele: Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți. Dezbaterea are loc pe proiecte supuse perfecționării sau obținerii unei variante care să rezolve gravele probleme din sistem, și urmând ca eventualele critici să conțină propuneri concrete privind îmbunătățirea proiectelor supuse dezbaterii publice. Pe agenda întâlnirii se vor afla: direcțiile de reformă privind restructurarea și reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi; legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis); proiectul de modificare a statutului spitalelor; principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază. În cadrul dezbaterilor regionale, sunt invitați să participe: reprezentanții Colegiilor Județene ale Medicilor, reprezentanții asociațiilor de pacienți din fiecare județ, reprezentanții Societăților și Patronatelor Medicilor de Familie, reprezentanții organizațiilor județene ale sindicatelor, reprezentanții Ordinului asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali, managerii spitalelor publice, reprezentanții Colegiilor Județene ale Farmaciștilor, conducerile DSP-urilor, președintele CNAS și conducerile Caselor Județene de Sănătate, președinții Consiliilor Județene, prefecții și parlamentarii USL.

Propuneri concrete și pertinente

La această dezbatere este așteptat să participe și ministrul Eugen Nicolăescu. De la Gorj sunt pregătiți să participe reprezentanții medicilor de familie, dar și sindicaliștii din cadrul Sindicatului „Sănătatea Gorj”, care au început să pregătească lista cu propuneri. „Un accent deosebit se va pune pe proiectul de salarizare. Obiectivele propuse de Federaţia Solidaritatea Sanitară pentru a fi atinse sunt: creşterea calităţii actului medical şi creşterea calităţii vieţii profesionale a salariaţilor din sistemul sanitar”, a spus sindicalistul Ion Măruță, președintele Sindicatului Sănătatea.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Viban says:

    Desfintarea administrativa a Serviciilor Judetene de Ambulanta este utila si benefica Sistemului de Sanatate daca are in vedere o mai buna dispersie a unitatilor de ambulanta in teritoriu prin reducerea posturilor nonmedicosanitare si tehnice auto concomitent cu cresterea numarului de ambulante si personal medico-sanitar si tehnic operativ precum si eficientizarea interventiilor la cazuri. Totodata trebuie optimizata conduita personalului medico-sanitar care are obligatia permanenta sa-l insoteasca pe bolnav si nu pe conducatorul auto in timpul deplasarii cu bolnavi spre unitatea medicala , administrandu-i acestuia chiar si medicatie de tip “placebo” dar oricum suport psiho-medical. Iertata-mi fie opinia dar vreau sa cred ca astfel va creste prestigiul socio-medical al prestatiilor serviciilor de ambulanta. In practica de salvare si prim ajutor salarizarea trebuie sa fie substantial marita si acordata in functie de numarul participarilor directe la interventii si eficienta acestora iar activitatea prestata trebuie sa intre in grupa a II-a de munca dat fiind riscul profesional, conditiile precare in care se desfasoara interventiile, importanta sociala a muncii specializate si a distress-ului .

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad