Pentru un loc pe podium


Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani
Duminică, ora 14:00, stadion „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu) – televizat Antena 1, Dolce
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Momcilovic, da Silva, Paraskevas, Unguruşan-Anton, Breeveld, Buleică, Eric, dos Santos – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Botoşani: Curileac – Patache, Tincu, C. Dinu, Acsinte – Vaşvari – Fulop, Croitoru, Codoban – Hadnagy, Cîrjan. Antrenor: Cristian Popovici.

După o pauză de două săptămâni, Liga I revine în actualitate, odată cu desfăşurarea etapei a XI-a. Pandurii întâlneşte acasă surpriza acestei primei părţi a sezonului, formaţia moldavă FC Botoşani, ocupanta locului IV în clasament, la două puncte distanţă de trupa lui Pustai.

Am fi dorit să jucăm sâmbătă, de la ora 11, cu Botoşaniul. Era bine, am fi câştigat o zi în vederea meciului cu Fiorentina. Nu s-a putut, din păcate. Ne-am trezit târziu.
Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Înainte de redebutul oficial, tehnicianul pandurilor, Cristi Pustai, a făcut un scurt bilanţ pentru a vedea cât de bine se situează în graficul pentru acest sezon. Din câte se pare, „principalul” băncii gorjeană încă mai „plânge” după punctele pierdute pe propriul teren în faţa Mediaşului, dar constată un lucru îmbucurător: Pandurii se descurcă în schimb, foarte bine în deplasările cu echipele „mici”. Pustai şi-a fixat obiectivul imediat, acela de a trece de bariera de 20 de puncte: „Am pierdut cu Mediaş, dar mai poţi să şi pierzi. Am mers la Săgeata Năvodari, echipă cu 12 puncte făcute acasă. Am bătut cu 4-0, am mai bătut la Chiajna… E foarte bine că putem să batem, cu aceste echipe considerate mai mici, fără probleme. Dacă nu am fi avut acea sincopă cu Mediaş, dacă am fi avut 20 de puncte, era bine şi destul de mulţumiţi. Vedeţi ce aproape este mulţumirea de nemulţumire? Totul stă la 3 puncte pentru că, dacă vom lega două victorii, aşa cum ne dorim, vom trage o linie după dubla cu Fiorentina şi vedem ce şanse avem şi în Europa”. Totuşi, antrenorul Cristi Pustai admite faptul că va avea o misiune foarte grea în continuare, mai ales dacă ţinem cont de programul extrem de încărcat, cu o luptă pe trei fronturi: Europa League, campionat şi Cupa României. În plus, tehnicianul pandurilor a observat deja că, pe plan intern, jucătorii echipei gorjene nu au aceeaşi constanţă în evoluţii precum în Europa: „Acest parcurs e greu. O să jucăm din trei în trei zile şi urmează săptămâni fără pauză. Ne bucurăm că pe calendar se mai întrerupe o dată campionatul, e greu să joci într-un ritm alert. Pe de altă parte, v-am mai zis, când ai parcurs european, ai sincope în campionat. Pierzi şi când nu te aştepţi. Probabil jucătorii se gândesc mai mult la meciurile din Europa”, crede Pustai.

Primul examen, cu moldovenii

Liga I se reia la finalul acestei săptămâni, odată cu desfăşurarea etapei a XI-a, rundă în care Pandurii va întâlni pe teren propriu revelaţia noului sezon, FC Botoşani. Situată în clasament chiar înaintea pandurilor, formaţia moldoveană nu este deloc neglijată de către tehnicianul Cristi Pustai, care presimte că va avea o misiune dificilă la ora partidei de duminică. Din câte se pare, Pustai a analizat destul de bine adversarul cu care se va bate pentru un loc pe podium în Liga I: „Botoşani e o echipă care a acumulat multe puncte, a promovat în Liga 1 şi a păstrat nucleul de jucători. Au doi fotbalişti destul de buni, Croitoru şi Hadnagy, lângă care sunt şi alţii care îşi doresc să se afirme. Au avut o politică bună, în vară, că nu şi-au adus nume. În ziua de astăzi, vedeţi ce se întâmplă cu jucătorii care pleacă în străinătate, iar când revin sunt doar nume. Deci, au făcut bine pentru că, bazându-se pe disciplină şi omogenitate, dar şi pe un antrenor bun, au ajuns să fie această revelaţie. Deja nu mai e început de campionat, turul e la jumătate. Au câştigat în deplasare la Timişoara, Mediaş, la Corona. Au jucat şi cu Steaua, nu putem spune că au jucat doar cu adversari modeşti”. Antrenorul Pandurilor este decis, totuşi, să tranşeze în favoarea sa disputa cu formaţia moldoveană: „Noi acum vrem să fim o certitudine, nu o revelaţie. Aşa că trebuie să învingem revelaţia  Botoşani şi mai departe să obţinem rezultate bune”, precizează Cristi Pustai.

Un lot echilibrat   

Pauza competiţională de două săptămâni pare să fi fost de bun augur pentru cei de la Pandurii. În afara faptului că şi-a reîncărcat bateriile, formaţia gorjeană a reuşit să readucă în circuit cea mai mare parte dintre jucătorii cu probleme medicale. Aşa că, la ora disputei cu FC Botoşani, tehnicianul Cristi Pustai se va putea baza în afară de cei doi jucători refăcuţi după accidentări, Anton şi Breeveld, până şi pe „pedepsitul” Nicoară. Singura excepţie rămâne aceea a lui Predescu, care nu va putea intra „la joc” decât peste câteva luni. „Nu pot să spun că mai avem probleme însemnate de lot. Sper să nu vină accidentat Matulevicius de la naţională. Oricum va fi obosit, dar jucând duminică, mai are o zi de odihnă. Anton s-a accidentat la Constanţa, Breeveld s-a accidentat şi el săptămâna trecută. Paul a intrat însă, deja, acum intră şi Breeveld la antrenamente. De Predescu putem discuta despre el după cantonamentul din Antalya. Fayez a început şi el antrenamentele. La Nicoară a fost o pedeapsă aplicată unor gesturi şi unui comportament care nu-şi aveau locul în vestiarul echipei noastre. Eu zic că acum şi-a schimbat comportamentul. Poate o să fie o soluție şi pentru meciul cu Botoşani”, a comentat Pustai situaţia lotului său înaintea partidei cu FC Botoşani. În plus, după ce şi-a asigurat o mare parte dintre jucătorii de bază, tehnicianul pandurilor constată că ultimele transferuri s-au dovedit deja soluţii viabile: „Eu sunt mulţumit de jocul de la Constanţa, unde Paulinho, Distefano şi Dos Santos au dat satisfacţie. În Cupă nu a fost relevant în faţa Farului. În campionat au arătat că pot fi soluţii şi asta e bine. Vedeţi, după Fiorentina avem două meciuri la Timişoara şi vom avea nevoie de toată lumea”, a concluzionat Pustai.


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad