Percheziții la hoții de stupi

Polițiștii din cadrul IPJ Alba au efectuat marți 15 percheziţii la domiciliile sau sediile a 11 persoane suspectate de săvârşirea unui număr de 18 furturi de stupi cu albine, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 400.000 lei. Perchezițiile au avut loc și la domiciliul a doi gorjeni care au achiziționat stupi furați.
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Hunedoara, Gorj, Harghita, Buzău şi Tulcea, precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat percheziții la domiciliile unor persoane din Hunedoara (10), Gorj (2), Harghita, Buzău şi Tulcea (câte o percheziţie), care sunt învinuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine, comise în perioada martie – octombrie 2013, de pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău. Pe baza mandatelor de aducere, 11 învinuiţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. „Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că în perioada martie – octombrie 2013, 6 dintre învinuiţi, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, au comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 lei. După comiterea furturilor, învinuiţii au transportat stupii cu albine în mai multe locuri din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, unde i-au amplasat pe terenul unuia dintre învinuiţi, sau i-au vândut celor 5 persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt învinuite de comiterea infracţiunii de tăinuire. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor 11 învinuiţi, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor”, scrie pe site-ul Inspectoratului de Poliție Alba.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad