Peste 1.000 de locuri la masterele de la UCB

Peste 130.000 de locuri la master vor fi disponibile în anul universitar 2013-2014 la universitățile de stat din România. Potrivit unei hotărâri de Guvern, adoptate marți, aproximativ 150.000 de locuri la master vor fi disponibile anul acesta la universitățile din țară, 130.000 fiind cele de la universitățile de stat.

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi proiectul de Hotărâre de Guvern privind acreditarea domeniilor de studii universitare de master, a programelor de studii şi a numărului maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2013-2014, atât la buget, cât şi la taxă, proiect pus în dezbatere pe 23 iulie de Ministerul Educaţiei. „Hotărârea adoptată de Guvern este actul normativ anual prin care se stabilesc programele de studii şi numărul maxim de studenţi de la nivelul master în anul universitar 2013-2014. Hotărârea actualizează programele de studii şi acreditează domeniile de master conform regulamentelor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS)”, se arată în comunicatul Guvernului.
În anul universitar 2013-2014 Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu pune la dispoziția viitorilor studenți un număr de 1.050 de locuri la programele de master.

350 de locuri la buget

Anul acesta, în cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă, finanţate de la bugetul de stat a fost de 350, cifra de şcolarizare pentru studii cu taxă a fost de 924, iar cifra totală de şcolarizare a fost de 1.295.
Pentru toate formele de învăţământ ale ciclului universitar de licenţă şi masterat, admiterea se organizează conform metodologiei şi calendarului stabilite de fiecare facultate şi aprobate în Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad