Peste 150 de acțiuni de control și 100 de sancțiuni

Activitatea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj s-a concretizat prin efectuarea a 153 acțiuni de control, având drept scop verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul activităților de comercializare a produselor și de prestare a serviciilor.

Acțiunile tematice de control au vizat comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a suplimentelor alimentare, comercializarea produselor și prestarea serviciilor în cadrul târgurilor și bâlciurilor sau a altor evenimente, prestarea serviciilor în incinta ștrandurilor etc. De asemenea, au fost înregistrate și soluționate 16 sesizări din partea consumatorilor, petiții care sesizau aspecte din activitatea operatorilor economici sau reclamau produse cu deficiențe sau servicii prestate necorespunzător. Aspectele reclamate au privit: articole de mobilier, ceasuri, telefoane mobile defecte în cadrul termenului de garanție, nerespectarea rezervărilor de călătorie, servicii financiare. Urmare a cercetării reclamațiilor, au fost dispuse măsuri de înlocuire a produselor în valoare de 1.040 lei, precum și reparații fără costuri pentru produsele constatate cu deficiențe.

Controale în tandem

Acțiunile de control s-au desfășurat pe raza județului Gorj, în anumite segmente de activitate acestea fiind realizate în colaborare cu alte instituții cu atribuții de control, respectiv IPJ Gorj, DSVSA Gorj sau reprezentanți ai Direcției de metale prețioase din cadrul ANPC. Abaterile constatate au fost: nerespectarea condițiilor în cadrul termenului de garanție, neafișarea denumirii operatorului economic la locul de desfășurare a activității, comercializarea produselor fără afișarea datei durabilității minimale, neafișarea, la loc vizibil, de indicatoare prin care consumatorii să fie avertizați ca în spațiul public este interzis fumatul. Urmare a verificărilor efectuate, 101 operatori economici au fost sancționați contravențional, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 70.450 lei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad