Peste 800 de contestații depuse la Bacalaureat

Cei peste 4.900 de elevi care au susținut Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2013, au aflat luni primele rezultate ale examenului ale cărui probe le-au susținut în ultimele săptămâni. Nu toți cei care au așteptat zeci de minute în fața panourilor unde urmau să se afișeze rezultatele au avut un motiv de bucurie. Peste 43% dintre elevii care au susținut examenul în prima sesiune de anul acesta nu au reușit să obțină o notă de trecere. Ca în fiecare an, o parte dintre elevii nemulțumiți de rezultatul obținut au depus contestație.

După aflarea primelor rezultate ale Bacalaureatului, elevii au avut patru ore la dispoziție pentru a depune contestație. 876 de candidați dintre cei peste 4.900 care au susținut Bacalaureatul au fost nemulțumiți de rezultatul obținut. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și literatura română. „Anul acesta au fost depuse 876 de contestații. 256 dintre acestea au fost la Limba și literatura română, 247 la Matematică, 86 la Istorie și 287 la cea de-a treia probă scrisă, respectiv proba la alegere a profilului și specializării”, a spus Marius Badea, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj.
Elevii vor afla rezultatele finale vineri, 12 iulie. Cei care nu vor obține o notă de trecere nici în urma contestațiilor vor mai avea o șansă în sesiunea august-septembrie.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad