Peste cinci milioane de lei, virate către bugetul de stat de DGFP Gorj

Structurile Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la 56 contribuabili; acțiunile au vizat verificarea modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală.  

Au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 5.851.000 lei, ca urmare a controalelor. De asemenea, au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale în valoare totală de 23.400 lei și au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 11 sesizări penale pentru un prejudiciu de 13.832.000 lei. În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, amintim că cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: industrializarea cărnii, silvicultură şi activităţi forestiere și lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
„Principalele deficienţe constatate care au condus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi respectiv la aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost: sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, efectuarea de operaţiuni nereale etc.”, a declarat Luminița Penciu, purtătorul de cuvând al DGFP Gorj.

Categoria: Eveniment

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ion says:

    ok

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad