Peste o sută de tone de fructe de pădure, comercializate de Direcția Silvică Gorj

Direcţia Silvică Gorj a colectat și a vândut în acest sezon 105 tone fructe de pădure. Afinele, murele şi măceşele sunt folosite în industria alimentară şi în cea farmaceutică.

Fructele de pădure au ajuns în cea mai mare parte în Germania şi Olanda, dar şi în alte state membre ale Uniunii Europene. Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj, a declarat că anul acesta a fost unul de excepţie în ceea ce priveşte rezultatele obţinute la colectarea fructelor de pădure. „Direcţia Silvică a oferit culegătorilor 1,2 lei pentru kilogramul de măceşe, doi lei pentru unul de mure şi şase lei pentru kilogramul de afine. Afinele, murele şi măceşele sunt folosite în industria alimentară şi în cea farmaceutică. Fructele de pădure româneşti sunt căutate de firmele din afara ţării, întrucât sunt recoltate dintr-un mediu nepoluat şi nu sunt crescute cu substanţe chimice. Numai la muguri de pin am livrat 15 tone pentru o firmă din Orăştie. Marfa a fost din abundenţă: afine, mure şi măceşe. Am reuşit să încheiem contracte pentru toată cantitatea preluată de la cetăţeni de către personalul silvic şi depozitată la centrul de la Preajba”, a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad