Peştele de apă rece, hrana care împiedică distrugerea cartilagiilor

Artroza este o afecţiune cu o largă incidenţă la nivel mondial: 630 milioane de bolnavi, ceea ce reprezintă un procent de 10-12 din populaţia globului; în acelaşi timp, peste 80 % dintre persoanele trecute de 55 de ani prezintă modificări radiologice de artroză.
Toţi aceşti bolnavi caută soluţii care să atenueze efectele dramatice ale bolii. Deşi artroza se manifestă la vârste înaintate, specialiştii spun că putem reduce riscul de a suferi de artroză înainte de a ajunge la vârsta senectuţii.
Hrana este esenţială în această privinţă şi putem rezolva problema urmând o dietă simplă, dar foarte eficientă. Trebuie doar să introducem în dieta zilnică o porţie de peşte de apă rece, în special ton alb, macrou sau somon.
La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Spitalul Gwynedd din Bangor, Marea Britanie, preocupaţi de incidenţa artritei reumatoide şi a artrozei.
Cercetătorii englezi au constatat că o porţie de acest tip de carne conţine cel puţin 1 g de DHA şi EPA, acizi graşi Omega-3. Cantitatea de peşte ingerată zilnic a redus numărul enzimelor responsabile de distrugerea cartilajelor la majoritatea pacienţilor care recurgeau la chirurgie pentru înlocuirea totală a articulaţiei afectate.

www.click.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad