„Pietricica” a atârnat greu pentru Pandurii

După câteva rezultate foarte bune, trupa lui Pustai nu a mai putut ține „strocul” și sub Pietricica, suferind primul eșec din acest sezon în fața ambițioasei echipe a Ceahlăului.

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs. Sau cel puțin dacă ne luăm după deznodământul partidei de la Piatra Neamț, al cărui film a scos în evidență slăbiciunea cea mai mare a pandurilor nevoiți să se lupte pe două fronturi (campionat și cupe europene): oboseala. Venind după o partidă perfectă la Tel Aviv, elevii lui Pustai s-au ridicat la nivelul așteptărilor doar în prima parte a disputei de sub Pietricica, atunci când au arătat un fotbal de calitate, pe măsura valorii probate în Europa. Din păcate, situațiile de gol irosite de vedeta Eric au fost taxate de moldoveni prin Stana, care în minutul 18 a prins un şut de zile mari de la 25 de metri, lăsându-l fără replică pe Lazar. Era 1-0 și la fel ca în Israel, Pandurii spera să întoarcă rezultatul, fără să țină însă cont că au în față  o echipă mult mai arțăgoasă, dar și mai solidă ca Hapoel. Norocul părea totuși să le surâdă gorjenilor în minutul 32, la o fază extrem de controversată, când centralul Sebastian Colţescu a dictat penalty pentru un presupus henţ în careu comis de Stana. Însă din înger, Nicoară s-a transformat în demon, ratând lovitura de la 11 metri ce putea aduce egalitatea pe tabelă. Până la finalul primei reprize,  în ciuda dominării pandure, scorul a rămas nemodificat. Chiar și după pauză, căci rezervele de energie ale trupei lui Pustai s-au consumat vizibil precum bateriile neschimbate timp de 21 de zile (în care s-au jucat 7 partide oficiale). Ba mai mult, Cristi Pustai s-a încăpățânat să-l țină în teren pe Eric, să păstreze o linie de patru fundași, deși Ceahlăul se apăra deja pe două linii și se rezuma doar să încerce arma contraatacului. La fel de adevărat și faptul că Nistor înota și el pe teren, făcându-ne să asistăm poate la cea mai slabă prestație a sa din ultimii ani. Degeaba a mutat principalul de pe banca gorjeană prin introducerea lui Buleică, Adrovic și Brata, care le-au luat locul lui Nicoară (ce terminase și el benzina încă din minutul 60), Matulevicius, respectiv Rada, că jocul pandurilor a arătat din ce în ce mai șters. În altă ordine de idei, dintr-o mare de neputință și precipitare în tabăra oaspete, doar Ciucur a arătat că evoluția de la Tel Aviv nu a fost una întâmplătoare. Așadar, fluierul de final al arbitrului Colțescu a venit ca o izbăvire pentru elevii lui Pustai, obosiți și de propria neputință. S-a terminat 1-0, stabilind o victorie meritată pentru Ceahlăul, în ciuda marilor șanse ratate în prima parte de Pandurii. Următoarea confruntare a gorjenilor se anunță a fi una de foc, vice-campioana României urmând să întâlnească la Târgu Jiu pe Astra, adică una dintre puținele echipe rămase neînvinse în acest sezon.

Pot să spun că am jucat slab, se vede că avem un lot subțire, care nu poate face față pe atâtea planuri. Sperăm să ne adunăm până la meciul cu Astra, că avem mulți jucători accidentați și obosiți, iar ce vine de pe bancă nu se ridică la nivelul celor din teren. Eu zic că trebuie să fim realiști, să fim cu picioarele pe pământ, e greu să o ducem în ritmul ăsta. Am jucat multe jocuri, din 3 în 3 zile. Deplasările le facem cu autocarul, drumurile sunt grele, orice deplasare înseamnă cel puțin 5 ore.
Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu

 

Ceahlăul Piatra Neamț – Pandurii Târgu Jiu 1-0

Stadion Ceahlăul (Piatra Neamț), spectatori 6.000
A marcat: Stana(min.18)
Ceahlăul Piatra Neamţ: Jovici – Dumitraş, Cânu, Marc, Cazan – Stana, Achim – Constantinescu (Rusu ’90), Golubovici, Chitoşcă (Onciu ’84) – Jula (Ichim ’72). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Pandurii Târgu Jiu: Lazar – Unguraşan, Mamele, Rada (Brata ’83), Momcilovici – Nistor, Anton – Ciucur, Eric, Nicoară (Buleică ’70) – Matulevicius (Adrovici ’64). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Marc ’77, Cazan ’87 / Anton ’44, Momcilovici ’48, Eric ’90.
Arbitri: Sebastian Colţescu (centru) – Vasile Marinescu, Alexandru Vodă (asistenţi) – Emil Voicu (rezervă).
Observatori: Constantin Stefan și Romeo Pascu.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad