Pietrişul fosforescent, noua senzaţie în decorarea grădinii

Pietrişul fosforescent reprezintă una dintre cele mai noi găselniţe în materie de decoraţiuni pentru grădină. Ziua, seamănă cu un pietriş colorat, însă la căderea întunericului luminează minunat spaţiul în care este folosit.

Alee acoperită cu pietriş fosforescent

Conform companiei Core Glow, producătoarea pietrişului fosforescent, pietricelele folosite pentru decorarea grădinii nu sunt altceva decât bucăţi mici de plastic şi sticlă, obţinute din materiale reciclabile. Aceste materiale sunt tratate cu diferite substanţe menite să le confere lumină fosforescentă, precum şi răşini sintetice. O alee acoperită în totalitate cu pietriş fosforescent arată minunat în timpul nopţii. La început, pietricelele au o lumină mai puternică, în urma expunerii la soare, însă pe măsură ce trec orele, lumina începe să pălească din ce în ce mai mult, astfel că la ivirea zorilor îşi pierd definitiv nuanţa fosforescentă. Producătorii susţin că pietrişul fosforescent are o durată de viaţă de 20 de ani.

Alee mărginită de pietriş fosforescent

Cele mai folosite nuanţe fosforescente sunt albastrul şi verdele, întrucât se văd cel mai bine în timpul nopţii. Însă există şi pietriş fosforescent galben, roz şi alb, care luminează la fel de frumos în timpul nopţii.

Colţ de grădină decorat cu pietriş fosforescent

Un colţ de grădină pe care îl decorezi cu pietriş fosforescent va fi cu adevărat deosebit şi va personaliza spaţiul. Pietrişul fosforescent devine, astfel, elementul ideal pentru punerea în evidenţă a piscinei sau a locului pentru luat masa. Dacă pietrişul fosforescent nu este o alegere potrivită pentru grădina ta, poţi opta pentru pietre fosforescente. Acestea sunt recomandate fie pentru mărginirea unei alei, fie pentru iluminarea terasei sau a spaţiului pentru luat masa. În general, se folosesc doar câteva pietre fosforescente în acelaşi loc, mai ales dacă au culori diferite. Prea multe pietre la un loc pot răspândi o lumină fosforescenta obositoare, susţin producătorii.

Pietriş fosforescent pentru ghivece

Pietrişul fosforescent poate fi aşezat şi pe solul din ghivece, indiferent dacă plantele sunt ţinute în curte sau în interior.
www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad