Piscinele și ștrandurile, la control!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj va efectua o serie de controale, în perioada verii, la ștrandurile și piscinele din județul Gorj. De asemenea, în vizor sunt luate și unitățile de alimentație din apropierea piscinelor sau ștrandurilor.
Inspectorii vor avea în vedere verificarea condițiilor sanitar-veterinare și a modului în care sunt depozitate produsele alimentare, precum și verificarea calității apei care este folosită în piscine și ștranduri. Până în acest moment au fost verificate 11 piscine din județul Gorj și au fost acordate un avertisment și o sancțiune, pentru că apa folosită într-una dintre piscine nu respecta condițiile igienico-sanitare impuse. „În perioada iunie-iulie 2013, inspectorii DSP Gorj au realizat o serie de controale. Mai exact, au fost efectuate 49 de controale privind condițiile de depozitare și servire a alimentelor, 11 acțiuni de monitorizare a calității apei potabile și de îmbăiere, în urma cărora au fost aplicate un avertisment și o sancțiune contravențională. De asemenea, s-au verificat patru unități privind respectarea condițiilor de microclimat în spațiile de cazare colectivă și de lucru, respectiv, cămine, internate, tabere și s-au verificat 25 de unități privind condițiile sanitare de depozitare și neutralizare a deșeurilor medicale”, a spus Cătălin Manciu, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad