Plante care aduc bunăstarea în casa şi grădina ta

Dacă vrei să-ţi transformi casa într-un altar al fericirii şi norocului şi îţi doreşti să atragi mereu energiile pozitive în viaţa ta, apelează la puterea miraculoasă a unor plante de apartament sau de grădină. Legendele spun că unele plante ornamentale poartă noroc celor care le îngrijesc şi că sunt simboluri ale stării de bine. Iată câteva dintre cele mai la îndemână plante decorative pe care să le cultivi în grădină ori cu care să-ţi decorezi apartamentul pentru a atrage bunăstarea în viaţa ta!

Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)

Aşa cum îi spune şi numele, acest tip de bambus pare să fie aducător de fericire şi noroc în viaţa celor care îl aleg pentru a-şi decora casa cu el. Pe cât de simplu este de îngrijit, pe atât de multe virtuţi magice are în viaţa ta. Faptul că se menţine verde şi frumos, în orice anotimp, simbolizează norocul, bunăstarea şi prospeţimea.

Lăcrămioara (Convallaria majalis)

Lăcrămioara este considerată planta dragostei şi a iubirii. Este frumoasă şi delicată, perfectă pentru a fi plantată în casă sau grădină, mai ales dacă eşti în căutarea jumătăţii tale. Lăcrămioara atrage armonie în viaţa ta şi îţi deschide calea către cunoaşterea iubirii adevărate.

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Este gustos şi parfumat în mâncăruri, dar mai „apetisant” este să îl ai cultivat în grădină sau în casă, în ghiveci, datorită puterilor binefăcătoare pe care le are în viaţa ta. Potrivit legendelor, busuiocul verde, ţinut în ghiveci sau plantat în grădină, este un simbol al norocului şi armoniei, pe care trebuie să îl ai în casa ta.

Trifoi (Oxalis)

Se spune că doar trifoiul cu patru foi este purtător de noroc, însă tradiţia spune că indiferent de numărul frunzuliţelor, rămâne una dintre plantele care trebuie ţinute aproape de casă, pentru succes şi prosperitate. Dacă nu ai grădină în care să-ţi aşterni un „covor” de trifoi, încearcă să plantezi câteva fire într-un ghiveci şi să-l ţii în casă. Ai grijă să îl menţii însă mereu verde şi să îl îngrijeşti corespunzător, altfel, s-ar putea ca norocul să te părăsească mai repede decât crezi.

Violeta de Parma (Saintpaulia jonantha)

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai frumoase plante ornamentale pentru casă, este şi purtătoare de noroc, aducând bunăstarea în sânul familiei tale. Violeta de Parma este recunoscută pentru puterile miraculoase pe care le are pentru o viaţă armonioasă de cuplu şi pentru mai mult noroc în dragoste.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad