Planul de management al directorului Giorgi, prezentat CA-ului Minprest – un plagiat grosolan

• Petroniu: Conform contractului de mandat, Giorgi nu avea dreptul să meargă la cursuri

Echipa managerială a SC Minprest Serv SA Rovinari este capabilă de performanţe nemaiîntâlnite, urmând să aducă unitatea pe culmile eficienţei eterne, graţie eforturilor susţinute pe care directorii le fac neîncetat pentru bunăstarea societăţii şi a subordonaţilor săi.
O astfel de concluzie poate fi trasă din declaraţiile publice, contracost, ale directorului general, realitatea fiind însă una stupefiantă ce cuprinde planuri de management copiate cuvânt cu cuvânt, sporuri excesive şi angajări inutile şi ilegale. Corpul de Control al CEO va verifica, săptămâna viitoare, activitatea Minprest.

CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI

CA al Minprest, la un pas de a aproba un plagiat

Gabriel Giorgi, directorul general al SC Minprest Serv SA, este preocupat, în ultimul timp, de propria imagine care, potrivit declaraţiilor sale, are de suferit de pe urma prezentării în mas-media a unor fapte reprobabile săvârşite în fruntea unităţii pe care o păstoreşte. Din acest motiv, Giorgi a ţinut să demonstreze opiniei publice că atacurile împotriva sa sunt din reavoinţă şi a făcut acest lucru  la un post de radio la care Minprest plăteşte lunar o sumă de bani pentru a-i promova serviciile ca unitate prestatoare, nu pentru a spăla imaginea conducerii. În timpul generos alocat, Giorgi a avut grijă să abordeze toate temele care-l avantajau, mai puţin planul de management pe care l-a conceput, ca un director competent ce este, plan ce ar urma să schimbe în bine soarta Minprest.
„Creaţia” directorului general a fost prezentată în Consiliul de Administraţie al Minprest şi doar un pic a lipsit să fie aprobată. Din cauza lipsei notei de prezentare şi a solicitării oficiale a aprobării acestuia, el nu a fost admis, Giorgi fiind rugat să-l prezinte la şedinţa viitoare, alături de documentele lipsă. Înainte de a-l aproba însă, Consiliul de Administraţie ar trebui să ştie că el plagiază, aproape în totalitate, prezentarea unei firme naţionale de curăţenie, singurul merit al lui Giorgi fiind că s-a chinuit, pe destule pagini e adevărat, să facă copy-paste.

Giorgi a copiat chiar şi logo-ul Romprest

Romprest Servicii Integrate oferă pe larg, pe site-ul societăţii, detalii despre  serviciile pe care le prestează şi modul în care înţelege să facă curăţenie pentru a fi pe placul tuturor clienţilor.
În planul de management conceput de Gabriel Giorgi, doar începutul, vreo jumătate de pagină de text, este original pentru că, spre ghinionul său, datele celor două firme nu aveau cum să coincidă. Plagiatul începe chiar de la primul titlu: „Minprest Servicii Integrate” pentru că, se pare, nu i-a venit altă idee când a citit „Romprest Servicii Integrate”. Lipsa de inspiraţie i-a dat de furcă directorului general şi când a venit vorba de planurile de viitor pe care le are pentru  societate: „Minprest Servicii Integrate va activa pe piaţă cu 4 divizii importante: facility management, servicii profesionale de curăţenie, spaţii verzi şi servicii DDD”, în timp ce pe pagina societăţii naţionale se spune: „Romprest Servicii Integrate activează pe piața românească în 4 divizii importante: facility management, servicii profesionale de curățenie, spații verzi și servicii DDD.”
Lui Gabriel Giorgi i-a plăcut chiar şi logo-ul Romprest, aşa că l-a preluat în totalitate fără nici cea mai mică jenă că ar putea comite un furt intelectual.
„Minprest Servicii Integrate: Lucrăm cu tine! Lucrăm pentru tine!” este îndemnul care ar trebui să-i facă pe clienţi să se înghesuie să beneficieze de serviciile societăţii conduse de Giorgi. Pe de altă parte şi societatea bucureşteană le adresează muşteriilor acelaşi îndemn:  „ROMPREST SERVICII INTEGRATE:  Lucrăm cu tine! Lucrăm pentru tine!” şi a constituit pentru directorul Minprest, cu siguranţă, mai mult decât o sursă de inspraţie.
Toate cele opt pagini ale „planului de management” ale lui Giorgi se regăsesc, aproape în integralitate, în prezentarea Romprest şi, dacă va fi aprobat, va conta la evaluarea anuală a performanţelor directorului general. Conform actului adiţional la contractul de mandat, Gabriel Giorgi, dacă dovedeşte că a făcut performanţă, primeşte un premiu anual de cel mult 12 remuneraţii brute lunare, proporţional cu gradul de depăşire a obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite. Banii pe care i-ar încasa într-o astfel de situaţie ar însuma aproape 700 de milioane de lei vechi.

Petroniu: Corpul de Control al CEO va analiza activitatea Minprest

Directorul Diviziei Strategie-Dezvoltare din cadrul CE Oltenia, Ion Petroniu, a declarat că planul de management întocmit de Giorgi nu a fost aprobat de către Consiliul de Administraţie pentru că: „Nu era ce ne aşteptam. Se pleacă de la o analiză diagnostic a anului anterior şi se urmăresc indicatorii financiari, mediul concurenţial şi alte aspecte şi trebuie punctate obiective clare pe termen mediu, plan de măsuri, prognoză de venituri, ori aceste lucruri nu se regăseau în planul domnului Giorgi”, a afirmat Petroniu.
Membru al Directoratului CEO,  Petroniu a spus că, în urma dezvăluirilor din GorjDomino, a avut o întrevedere cu directorul Giorgi. „Săptămâna viitoare, Corpul de Control al CEO va merge la Minprest pentru a verifica unele lucruri de care e acuzată conducerea. Sunt foarte multe elemente şi nu e cazul să detaliez acum. I-am explicat domnului Giorgi că, potrivit contractului de mandat, nu avea voie să mergă la cursuri”, a menţionat directorul.
Petroniu a afirmat că, în cazul în care se dovedeşte că planul de management prezentat CA de Giorgi este copiat, fabricat, acesta va răspunde pentru acest lucru.
Corpul de Control îl poate întreba pe Giorgi şi următorul lucru: cum a fost posibil să menţioneze în unele documente pentru decontul diurnei că a revenit la Tg-Jiu de la cursuri, de la Mamaia, pe data de 23 iunie, însă bonul cu care a plătit taxa de pod la Cernavodă poartă data de 24 iunie?

Ce mai poate descoperi Corpul de Control: Văcaru – remunerat să conducă maşina unităţii

Că un post de conducere la Minprest poate însemna câştiguri paralele cu salariul este demonstrat şi de sporul pe care directorul adjunct, Alin Văcaru, îl încasează lunar. Pentru că are în grijă una dintre maşinile Duster ale unităţii, pe care o foloseşte de câte ori e nevoie şi al cărei combustibil este plătit de Minprest, Văcaru primeşte un spor de gestiune de 500 de lei. Chiar şi concediile fără plată au un alt sens pentru Văcaru şi Giorgi. În mai şi iunie, când angajaţii Minprest au fost trimişi în concediu fără plată câteva zile, cei doi au fost pontaţi ca fiind la serviciu şi, bineînţeles, că leafa lor a fost încasată integral, lucru dovedit indubitabil de către statele de plată.
Un alt lucru ce poate fi dovedit cu acte este angajarea a 20 de persoane în personalul TESA, în condiţiile în care societatea ar avea nevoie de orice altceva (de exemplu, un plan de revigorare financiară), decât noi salariaţi la birouri.  Personalul angajat nu se regăseşte în actuala organigramă şi pe statul de funcţii al societăţii, conducerea sperând că noua formulă va fi aprobată pe viitor. Posturile ocupate de cei veniţi în TESA nu au fost, iniţial, anunţate la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, aşa cum prevede legea, şi nici nu s-a organizat concurs pentru ocuparea lor, după cum spune Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iuda says:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6

 2. Angajat Minprest says:

  Nu este singurul lui plagiat. Verificați și lucrarea lui de management la numirea pe post din 09.10.2012. Este același plan prezentat Consiliului de Administraţie acum, un plagiat grosolan, pe care Glomnicu l-a acceptat. Aşa da selecţie! Din cele cinci candidaturi a selectat pe cel mai bun!

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0

 3. eu says:

  Pai nu spunea călinoiu şi cârciumaru că-i cel mai “tare ” specialist al USL-ului din Gorj?… Halal specialist, ca toţi ai lor…

  Thumb up 5 Thumb down 1

 4. muncitor says:

  Bravo doamna Neli, va citim aici la Minprest de pe telefoane ca atunci cand apare Giorgi il pune pe sluga lui de la IT sa ne taie netu. Articolul este super bine scris, la obiect. Salariatii simplii de la Minprest va multumesc. Sunteti singura femeie jurnalist de dezvaluiri din Gorj si stilkul dvs e inconfundabil. i/ati omorat pe micuti si acum se iau de chestii neimportante.Pe aia de la IT i/au pus sa comenteze.
  Cel mai important este ca dvs ati descoperit ca ei fura si bani si pana si planul de management cu care a ajuns director asa se vorbeste pe aici. Asteptam articolul.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 5. lupul de vacaru says:

  ehe mai baieti si mai sunt multe -ILEGALITATI – dar acum va spun doar una tare de tot – zice lumea ca lui VACARU asta nu i au ajuns cele 5 zile la mare asa ca fiind de felul lui cam prostanac a mai trimis o factura de inca 2 zile tot pentru curs ca sa aprofundeze materia cica , curat murdar coane fanica .

  Thumb up 2 Thumb down 0

 6. de reţinut says:

  Poate ar trebui să ştiţi că în CV-ul lui giorgi există o minciună grosolană: că ar fi fost sef de departament cândva pe la minprest – nu este adevărat!

  Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad