Ploi torenţiale şi temperaturi scăzute în această săptămână

Meteorologii nu au veşti foarte bune pentru această săptămână. Potrivit specialiştilor, urmează o perioadă cu vreme răcoroasă, temperaturi cuprinse între 17 şi 25 de grade Celsius, ploi şi vânt moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, dar şi în sudul, centrul şi estul ţării.
Vremea se va încălzi uşor în regiunile de la vest de Carpaţi, dar tot răcoroasă pentru această dată va fi. Maximele pornesc de la 17 grade în estul şi nordul Transilvaniei şi trec de 20 de grade în Câmpia de vest – 24 de grade vor fi la prânz la Timişoara. Înnorările vor fi temporare, şi numai pe arii restrânse va ploua slab. În sud, ziua va fi în general frumoasă. Temperatura creşte, astfel că maximele zilei se apropie de mediile climatologice: 26 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, 27 la Giurgiu, şi 24 la Buzău. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei. Şi în Dobrogea, se schimbă vremea. În sensul că se îmbunătăţeşte. Cerul se curăţă de nori şi temperatura creşte. La amiază vor fi 22 de grade la Tulcea şi 23 la Cernavodă şi Constanţa. Mai sunt intensificări trecătoare ale vântului în special pe litoral. În Moldova, în special în jumătatea de nord, unde încă vor mai fi nori, pe arii restrânse va ploua slab. Deşi şi aici se mai încălzeşte vremea, este tot răcoare pentru data din calendar: 19-20 de grade cel mult la amiază în partea de nord şi 21-23 de grade de la Bacău spre sud. Vântul încă va mai avea intensificări din când în când.
Astăzi, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi centrale, unde spre seara izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20-21 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 28 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi şi în Bucureşti, mâine. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab – cel mult moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 26 de grade. Marţi, înnorările se vor accentua treptat şi va ploua pe arii extinse în vestul şi nord-vestul ţării, iar spre seară şi în regiunile centrale şi de nord-est. Ploile vor fi şi sub formă de aversă – torenţiale în intervale scurte – şi vor fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă izolat pot fi mai însemnate în aceleaşi zone: vestul şi nord-vestul ţării. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala rar, către seară. Local, vântul va fi mai intens, temporar, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 grade la Baia Mare şi 30 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. Marţi, în Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.
Un val de aer rece care vine dinspre Europa Centrala ne va afecta şi pe noi chiar de marţi spre miercuri în nord-vestul ţării şi va aduce din nou în întreaga ţară regimul termic sub limitele normale ale perioadei pentru restul săptămânii.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad