Poliţişti cercetaţi disciplinar de IGPR, pentru implicarea în campania anti-Caragea. Ieşirea la pensie l-a scăpat pe Voinescu de o sancţiune disciplinară

Împotriva mai multor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a fost declanşată procedura cercetării prealabile, în urma unor aspecte constatate de Direcţia de Control Intern a IGPR. Printre ofiţerii cercetaţi disciplinar s-a numărat şi fostul adjunct al IPJ, Ion Voinescu, însă acesta a scăpat de o eventuală sancţiune disciplinară odată cu ieşirea la pensie. Există unele speculaţii că poliţiştii au intrat în vizorul superiorilor din IGPR după ce au coordonat şi finanţat campania media care a avut ca scop înlăturarea din funcţie a şefului Inspectoratului, Viorel Caragea.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a confirmat oficial faptul că, la data pensionării, fostul adjunct al şefului IPJ Gorj, Ion Voinescu, era cercetat disciplinar.
Într-un răspuns la o solicitare a GorjDomino, IGPR a făcut cunoscut faptul că faţă de Voinescu fusese declanşată procedura cercetării prealabile, în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei unor abateri disciplinare, ca urmare a efectuării unui control tematic de către o echipă de ofiţeri din cadrul Direcţiei Control Intern  a IGPR.
Ieşirea la pensie l-a scăpat practic pe Voinescu de o sancţiune drastică, fostul comisar-şef evitând astfel o ieşire pe uşa din dos a poliţiei gorjene. „Întrucât acestuia i-au încetat raporturile de serviciu începând cu data de 01.07.2013, faţă de ofiţerul în cauză nu se mai pot dispune măsuri disciplinare”, se arată în comunicatul remis redacţiei noastre de către IGPR.

Au coordonat şi finanţat campania împotriva şefului IPJ

Fostul adjunct al IPJ nu este singurul împotriva căruia a fost declanşată procedura cercetării prealabile. În urma controlului IGPR şi întocmirii unui material de sesizare s-a dispus cercetarea disciplinară şi a altor poliţişti din cadrul poliţiei gorjene.
Deocamdată, aspectele care le-au fost imputate ofiţerilor de poliţie nu sunt publice, însă există informaţii că acestea se referă la implicarea poliţiştilor în campania declanşată, luna trecută, de câţiva oameni de afaceri, cercetaţi penal în diferite dosare, care au cerut ministrului Afacerilor Interne înlocuirea din funcţie a inspectorului şef al IPJ Gorj, Viorel Caragea. Unele surse spun că ofiţerii de poliţie sunt cei care au coordonat şi, împreună cu afacerişti şi politicieni judecaţi în unele cauze penale, au finanţat campania media anti-Caragea.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. GEO says:

  rusine sa va fie domnilor care il tineti in brate pe coruptul Caragea! nu va mai compromiteti numele cu o rusine nationala. Caragea reprezinta cancerul politiei romane. lipsit de educatie si profesionalism. s-a inconjurat de sclavi si obedienti prin care si-a rezolvat toate abuzurile. debarasati-va de asemenea specimen!

  desi Caragea este o rusine nationala au facut zid in jurul lui marii corupti ai judetului. asa se protejeaza mafia si coruptia din judetul Gorj. domnilor decidenti din judetul Gorj, nu va compromiteti numele cu coruptul de Caragea!

  daca esti atat de corect si cinstit caragea cum te lupti cu mafia cand tu esti varful coruptiei si abuzurilor din judetul Gorj. ai uitat cand duceai spagi la unii decidenti politici sa te tina pe functie? organizai defilari cu 40 de politisti si caini prin judetul Arad cand era Igas ministru. poate te duci acum la Falca sa-i asiguri si lui protectia in continuare, ca tot erai un sclav al PDL-ului. iti amintim de intalnirile tale cu Ruset prin Motru si restaurantul din Barsesti, cat si slugarnicia ta fata de Mantoc. ai facut de rusine, Caragea, politia romana.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 2. Ţăranu says:

  Lupta dintre Voinescu şi Caragea este lupta dintre cel ce-şi scotea prietenii(sponsorii)din necazuri când erau prinşi şi cel ce-i asigură dinainte de protecţie pe ai săi.Este lupta dintre un ofiţer pur sânge cu şcoala făcută la timp şi unul făcut la apelul bocancilor ,a căror ,,cinste”este direct proporţională cu instrucţia,,proprietate personală”.Un fel de Tuzluc şi Dinu Păturică sau ,mai nou,Manţoc şi Ruşet.Totdeauna ciocoii sunt mai proaspeţi şi mai vicleni.Lentoarea,coada plină de râie,ridicată şi o vigilenţă adormită îi face pe primii victime sigure.Presa s-a împărţit şi ea(deontologia,bat-o vina!)în două tabere.Cea la care patronii au interese sau bube susţine apărătorul găştii călinoiene care cu ajutorul unor primari şi a unor firme de casă sifonează la greu banul public.Cea care tocmai a pierdut accesul la banul public pe care l-a prăduit la fel de ,,conştincios” este de partea cealălaltă.Iar noi,noi plătitorii,suntem ,pe rând,jumuliţi când de unii când de alţii.P.S.Îţi dau o temă,domnule Matei:Cercetează,jurnalistic sigur,în ce împrejurări au fost schimbaţi ultimii trei şefi de post de la Slivileşti şi vei vedea cârdăşia dintre Caragea şi mafioţi.Punem pariu că vei face…,,ciocu’ mic!”?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. Ţăranu says:

  …îi fac pe primii…

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad