Polițiștii locali au găsit sute de târgujieni fără acte de identitate valabile

Serviciul Ordine Publică Baze de Date, Evidenţa Persoanei din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu-Jiu a încheiat o nouă acţiune de punere în legalitate a unor cetăţeni care locuiesc pe raza municipiului, fără a avea documentele legale necesare.

În perioada iunie-iulie 2013 au fost vizate 494 de persoane aflate în evidenţe fără documente legale. O parte dintre acestea aveau buletinele de identitate sau, după caz, cărţile de identitate expirate şi nu le-au reînnoit în termenele stabilite de lege, iar o altă categorie de persoane au împlinit vârsta de 14 ani şi nu s-au adresat Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu în vederea eliberării actului de identitate. În urma acţiunilor întreprinse au fost înmânate 373 de invitaţii persoanelor cu acte de identitate expirate în vederea intrării acestora în legalitate. Pe baza verificărilor efectuate, s-a constatat că o parte a cetăţenilor care au documentele de identitate expirate (110 persoane) se află temporar în străinătate.

Amendați pentru că nu au avut actele de identitate valabile

Gorjenii care au împlinit vârsta de 14 ani au obligația, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, de a solicita eliberarea actului de identitate. Minorul depune cererea pentru eliberarea actului de identitate, însoţit de unul dintre părinţi sau, după caz, de reprezentantul său legal, de persoana desemnată din cadrul centrului  specializat aflat sub autoritatea serviciului public de asistenţă socială sau de persoana căreia i-a fost încredinţat în plasament. Primul act de identitate nu se eliberează pe bază de procură specială. În cazul în care cetăţenii români nu îşi întocmesc actele de identitate în termenele stabilite de lege, aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 40 la 80 lei. În urma acţiunilor întreprinse, poliţiştii locali au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, precum şi 141 de avertismente verbale.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad