Polițiștii locali din Bălești păzesc varza sătenilor

Polițiștii locali din comuna Bălești se ocupă și de paza terenurilor agricole pe care sătenii au plantat varză. În ultima vreme, zeci de săteni s-au plâns la edilul local despre faptul că noaptea sau chiar ziua, persoane necunoscute le fură din varza la care au muncit toată vara, astfel că polițiștii locali patrulează pe lângă terenurile pline cu varză de Bălești.

În comuna Bălești există aproximativ 700 de hectare de teren cultivate cu varză, sătenii din această comună fiind recunoscuți în toată Oltenia pentru calitatea legumelor pe care le cultivă. Muncesc mult, luni în șir, pentru a avea toamna ce scoate la vânzare. Unii fac bani frumoși, alții nu prea. O parte a producției se vinde pe piețele din județ sau în cele din județele învecinate, o altă parte ajunge pe mâna samsarilor de legume, ca peste tot în România. Ei o cumpără la un preț și o vând mult mai scump. „Nu prea mai vindem, vin samsarii și ne iau varza la un preț de nimic. Degeaba muncim că nu suntem deloc mulțumiți de vânzări și de profitul pe care îl scoatem. Este greu să trăiești din agricultură”, spune un agricultor. În afară de faptul că nu prea își scot banii pe varză, în ultima perioadă, băleștenii s-au confruntat și cu furturile legumelor atent cultivate. „Ne-am pomenit că, încet-încet, varza dispare de pe câmp. Ne-am gândit că este momentul să apelăm la poliție și la primărie. Așa că polițiștii locali patrulează și iau la întrebări pe toată lumea care li se pare suspectă. Poate vin și din alte comune învecinate ca să ne fure varza”, a spus un alt localnic.

Șapte polițiști și opt camere de supraveghere

Pentru a preveni furturile de varză, administrația publică locală a decis montarea a opt camere de supraveghere amplasate în puncte strategice, astfel încât hoții să nu poată da atacul. „Patrulăm câte doi, oprim căruțele care ni se par suspecte, oamenii pe care în general nu îi cunoaștem. Este destul de greu pentru că în lunile septembrie, octombrie și un pic din noiembrie patrulăm pe lângă terenurile cu varză. De doi ani de zile s-au montat și camerele de supraveghere, măcar să știm dacă apare cineva suspect”, a spus un polițist local din Bălești. Nu doar varza s-a furat la Bălești, hoții au dat iama și în culturile de porumb: „Polițiști ar mai trebui, ei sunt puțini, la câte hectare cu varză sunt cultivate în Bălești. Ne-au furat și porumbul, ce să le facem? Oamenii sunt săraci, varza probabil că o mănâncă. Bine ar fi ca la fiecare tarla de varză să se pună camere, paznici,  dar de unde bani?”, se întreabă un cultivator.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad