Polițiștii luptă pentru prevenirea infracțiunilor

În perioada 30.09-04.10.2013, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, se derulează cea de-a opta ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

În această perioadă vor fi desfăşurate activităţi structurate pe diferite domenii, fiecare zi având o anumită temă. Scopul evenimentului, devenit deja tradiţional prin modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor cu caracter preventiv, este să genereze o reacţie pozitivă din partea populaţiei  în ceea ce priveşte receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare şi implicare în comiterea de infracţiuni. „Astfel, ca şi în anii precedenţi, prin colaborarea dintre  structurile  de analiza şi prevenirea criminalităţii, ordine publică, poliţie rutieră,  serviciul criminalistic, serviciul de acţiuni speciale, vizăm sensibilizarea  cetăţenilor în legătură cu  importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni, precum şi  de a creşte gradul de informare a populaţiei cu privire la modalităţile prin care comunitatea se poate implica în proiectele preventive derulate de poliţişti”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad