Polițistul Alionescu a scăpat cu o amendă după ce a snopit în bătaie un tânăr

În vara anului trecut, un tânăr din Mătăsari a fost snopit în bătaie de polițistul Constantin Alionescu, din aceeași localitate. Omul legii l-a lovit pe Vasile Croitoru cu pumnii şi picioarele pentru că acesta nu fusese atent și fiindcă afară ploua foarte puternic, l-a stropit pe polițist în momentul în care a trecut cu maşina pe lângă secţia de poliţie. Magistrații au decis pedeapsa pentru agentul de poliție: va plăti o amendă de 2.000 lei, iar victimei sale îi va plăti 5.000 lei.

Abia la jumătate de an după producerea evenimentului, polițistul Constantin Alionescu a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, procesul durând aproximativ 11 luni. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a lui Alionescu, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Mătăsari, pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. „În rechizitoriul întocmit de procurorul din cadrul Parchetului Gorj, s-a reţinut că inculpatul, în calitate de agent de poliţie, la data de 26 mai 2012, în jurul orelor 7.00, a exercitat acte de violenţă, împotriva părţii vătămate Vasile Croitoru, producându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”, a spus procurorul Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj. Infracțiunea de care se face vinovat polițistul Alionescu este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Magistrații Tribunalului Gorj au ajuns la concluzia că amenda este pedeapsa corectă în acest caz. „(Purtare abuzivă)… condamnă pe inculpatul Alionescu Constantin la 2.000 lei amendă. (…) Obligă pe inculpat la 5.000 lei despăgubiri civile către partea civilă Croitoru Vasile, reprezentând daune morale. Obligă pe inculpat la 3.000 lei cheltuieli judiciare către partea vătămată Croitoru Vasile, reprezentând onorariu apărător ales. Obligă pe inculpat la 1.000 lei cheltuieli judiciare statului. Cu recurs. Pronunţată de în şedinţa publică din 22.10.2013 la Tribunalul Gorj”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj. Constantin Alionescu este, în prezent, angajat al Poliției Municipale Târgu-Jiu, unde desfășoară muncă la birou.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad