Polivalentul Giorgi! Şi director general, şi prim-vicepreşedinte de sindicat – în dispreţul legii


Cuplul directorial al Minprest Serv SA, Gabriel Giorgi & Alin Văcaru, continuă nestingherit abuzurile în unitatea la care acţionar majoritar este CE Oltenia. Giorgi este precum cafeaua la pliculeţ „Doi într-unul” – se află în situaţia paradoxală de a fi simultan director general şi prim-vicepreşedintele unui sindicat din unitatea pe care o conduce. În timp ce ignoră prevederile legale, cum ar fi aceea care-l obliga să depună un plan de management din capul său, nu unul copiat, Giorgi a suspendat-o din funcţie pe contabila şefă a unităţii pentru că nu i-a prezentat un raport în 24 de ore şi a numit pe funcţie o rudă a secundului său Alin Văcaru.

Giorgi, prim-vicepreşedinte la sindicat şi director general     

Liberalul Gabriel Giorgi, directorul general al Minprest Serv, se poate lăuda cu un lucru rarisim: reprezintă şi administraţia, şi sindicatele – adică el centrează şi tot el dă cu capul. Polivalenţa lui Giorgi vine din trecutul nu prea îndepărtat, atunci când era un sinplu ingineraş angajat la Minprest şi a fost „oprimat” de directoarea căreia i-a luat locul mai târziu, Elena Vintilescu.
În aprilie 2009, Giorgi luase contact pentru prima oară cu deciziile abuzive ale directoarei Vintilescu, când i-a fost redus salariul în mod arbitrar. Instanţa de judecată l-a repus în drepturi pe tânărul inginer, la acea vreme. Simţind o dată securea deasupra capului, Giorgi a hotărât să intre în sindicat, pentru a fi protejat şi apărat de alte eventuale samavolnicii. În mai 2010, a fost ales, în cadrul unei adunări generale extraordinare, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Liber Independent „Umanistul” Minprest Rovinari. Două luni mai târziu, atunci când a fost dat afară de către fosta directoare, a fost apărat tocmai de funcţia sindicală. Statutul de prim-vicepreşedinte îi conferea, potrivit legii, o anumită imunitate, adică „în timpul mandatului şi în termen de doi ani de la încetarea acestuia, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se pot modifica sau desface contractele individuale de muncă pentru motive neimputabile lor (…),” aşa că Giorgi a avut câştig de cauză din nou în instanţă. Oricum, la rămânerea definitivă a sentinţei, în martie 2012, acesta nu a mai dorit să revină pe postul de la Minprest, fiind angajat la o altă firmă, însă a încasat sumele de bani aferente salariului lunar pentru cele 20 de luni – din iulie 2010 la zi.
Giorgi a mai aşteptat şapte luni, până în 10 octombrie anul trecut, când noua putere politică l-a instalat director, numai că acesta a uitat să-şi dea demisia din funcţia de conducere de la sindicat. Cu alte cuvinte, de exact un an, Giorgi reprezintă atât administraţia, cât şi sindicatele în bătătura Minprest.
Un personaj mai competent nici că puteau găsi cei care l-au susţinut în această funcţie. Acest lucru este dovedit şi de faptul că administraţia CE Oltenia preferă să încalce legea decât să-l schimbe din funcţie pe Giorgi.
Potrivit ordonanţei privind guvernanţa corporativă, în termen de 90 de zile de la numirea în funcţie, Giorgi trebuia să prezinte CA un plan de management pe durata mandatului. Contractul său de mandat a fost semnat anul trecut, la 17 octombrie, iar până în ianuarie, acesta trebuia să elaboreze planul de management. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, acesta trebuia înlocuit din funcţie. După un îndelung „efort intelectual”, pe 15 iulie a.c., Giorgi a prezentat forului de conducere un plagiat grosolan, respins de altfel de membrii CA. De atunci, directorul Minprest tot dă serch pe google în speranţa că va descoperi un alt plan de management, însă nu a găsit până acum, de vreme ce n-a prezentat nimic în faţa CA-ului. Legea spune că dacă planul revizuit nu este aprobat de CA, acesta va proceda de îndată, dar nu mai târziu de 60 de zile, la numirea unui nou director. De pe data de 15 septembrie, Giorgi este menţinut în funcţie contrar prevederilor legale.

Văcaru şi-a plasat o rudă în postul de contabil şef

La finele lunii trecute, tandemul Giorgi–Văcaru a croşetat un complot pentru a scăpa de contabilul şef al unităţii, Camelia Ursărescu, şi pentru a pune pe funcţia acesteia o persoană agreată.
Pe 24 septembrie, doi consilieri juridici îi aduc la cunoştinţă lui Giorgi că, potrivit unui raport al Corpului de Control al CEO, la nivelul unităţii s-au plătit concedii medicale necuvenite şi refuzate la plată de CJAS Gorj, în sumă de 24.060 lei, şi s-au stabilit unele măsuri pentru recuperarea acestor bani. În finalul adresei înaintate lui Giorgi era menţionat faptul că termenul până la care trebuie transmis modul de îndeplinire a acestor măsuri este 14 septembrie (!?). În aceeaşi zi, directorul Minprest solicită pentru a doua zi, 25 septembrie, raport de la contabilul şef şi de la şeful Serviciului Personal.
Potrivit unor surse, în acea zi, Camelia Ursărescu era plecată în delegaţie la Bucureşti pentru a lămuri unele detalii la Memorandumul care urma să fie aprobat de Guvern, cu privire la angajarea unui număr de 468 de persoane la Minprest. Contabilul şef a primit abia a doua zi adresa din partea conducerii, fiind practic în imposibilitatea de a prezenta un raport în aceeaşi zi cu cele cerute de Giorgi. Fără să aştepte prea multe explicaţii, în ziua următoare, pe 26 septembrie, directorul Minprest sesizează Comisia de disciplină şi emite o decizie prin care îi suspendă contractul de muncă contabilului şef Camelia Ursărescu pe durata cercetării disciplinare prealabile. Contabilul şef suspendat nu a dorit să comenteze deciziile conducerii, până la o decizie a Comisiei de disciplină. Modul discreţionar al lui Giorgi este evident, în condiţiile în care, la scurt timp, pe funcţia de contabil şef este numită o persoană despre care în unitate se ştie că este rudă cu directorul adjunct Alin Văcaru.
Contactat telefonic, Văcaru a declarat că între el şi Cristina Cojocaru nu există niciun grad de rudenie. Totuşi, trebuie menţionat că noul contabil şef, Cristina Maria Cojocaru, face parte din cei peste 25 de angajaţi în rândul personalului TESA de către cuplul directorial Giorgi–Văcaru, fiind angajată în luna iunie a acestui an ca economist debutant.
De la instalarea în funcţii, cei doi directori au angajat la Minprest o mulţime de lipitori de afişe ai USL, astfel încât din cele 468 de persoane care trebuia angajate potrivit Memorandumului aprobat recent de Guvern, s-a ajuns în situaţia paradoxală ca efectiv să mai fie încadraţi doar 361 de muncitori, restul posturilor fiind deja ocupate, cuplul directorial făcând 107 angajări ilegale.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gogu says:

  E si normal nea’ Claudiule , de cand amanta se considera ruda ? Vacaru stie mai bine .

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0

 2. muncitor says:

  Aveti rabdare intai s-o cndamne pe vintileasca si le vine randul si lor

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0

 3. intreb si eu says:

  da ce nu stiti voi este ca de azi o parte din politruci astia pusi sefi pe la minprest sunt la cursuri in grecia si ma intreb si eu asa ca prostul cine plateste vacanta asta??? aaaaaaaaa sindicatul lui bivolaru….pai cu ce ocazie si cum se face ca la aceste cursuri sunt trecuti doar amploaiatii lor – o sefuta de contabilitate (bugetul neaprobat dar ea se plimba ) si mai sunt
  iar aia de a puso vacaru sefa la financiar vorbeste lumea ca nu stie sa citeasca nici restul de plata sau sa scrie ordine de plata ( deh din debutant sef numai la minprest se poate ) dar sa mai faca bugete sau alte alea . oricum de departe cel mai incapabil si mai nesimtit cuplu de directori dintre toti cei numiti de USL

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5

 4. sidorof ananta says:

  Este un nemernic acest georgi si un analfabet un inginfat si un prost crescut nu se misca din birou, pacat de acest om este scaunul prea mare pentru el.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 8

 5. Andu says:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11

 6. msrcel says:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 12

 7. ptr mscrcel says:

  bai asta cu nume scremut -mscrcel – vorbeste in numele tau si pe noi ceilalti lasa ne ca tu probabil ca esti multumit daca acum te a angajat giorgi cu vacaru pe vreun post de sef de taietor de frunze dar noi ceilalti pe care mamelucii astia ne tot trimit in fara plata si ne dau afara nu are cum ba desteptule sa fim multumiti – vedeateas in situatia noastra sa vad atunci cum iti mai convine – postac usl ist de doi bani asta esti

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0

 8. ionel says:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 10

 9. detasat says:

  Felicitari domnule Claudiu pentru articol, ca de fiecare data sunteti number 1, intradevar cei doi directori se comporta de parca Minprestul este mosia lor,cel putin Giorgi care a fost angajat politic, nicidecum cu proiectul (copy paste) ala despre care bate campii,are oftica pe toata sectia Motru, pe detasati si nu numai, pe toti cei gasiti in unitate, doar cei angajati de el ii sunt in gratii,cu ceilalti incerca diverse tertipuri sa scape de ei, si au angajat toti lipitorii de afise, i au promovat in functii pe salarii colosale, ca si in cazul contabilei sef,Cojocaru, din debutanta a ajuns contabil sef, in 2 luni, iar ea este o habarnista,ruda , amanta ce este cu Vacaru care si a angajat toate rubedeniile, padurari, nepoatele, verisori, protejati ai lor care se duc la cursuri pe banii unitatii,ei isi cumpara Duster uri, laptopuri, tablete din banii unitatii (de ce credeti ca si a dat demisia Sava din CA?….nu a vrut sa aprobe prostiile celor 2…..felicitari domnule Sava-un om cu capul pe umeri care nu vrea sa ajunga in locul lui Vintilescu si Corcoveanu la puscarie. De ce credeti ca nu mai vrea nimeni presedintele CA ului la MPS?…pentru ca nimeni nu are curaj sa aprobe retroactiv prostiile facute deja). se duc in vacante pe banii sindicatului lui Bivolaru, un alt bandit care se foloseste de prostimea de la mps, sa i fie lui bine, este sindicalist de ochii lumii ca el n are nici o treaba sa ajute aoamenii, este protejatul administratiei, a prostit oamenii sa se inscrie la el in sindicat dar el nu stie sa lege 2 cuvinte, daramite sa mai reprezinte interesele salariatilor care stau pe salariul de mizerie de la Minprest,dar sa revenim la ,,lipitorii de afise” care se lafaie prin vacante exotice acum prin Grecia, Nicolescu, Daianu, si nu in cele din urma Tanase(un alt lipitor de afise , un protejat de al lui Giorgi care se spune ca nu prea da pe la serviciu, care a lipit afise in campania USL, dar care putin stiu ca lipit si in campania PDL, dar asta nu mai conteaza..important e ca la Minprest este un haos total si nimeni nu se sesizeaza sa vina in control sa stopeze abuzurile conducerii asupra salariatilor care si asa mor de foame(trezeste te nea Ciurel…sau nu poti ca sunteti din aceeasi alianta)… heloo altcineva care este mai competent, mai in masura unui control la MPS,DNA, Curtea de conturi, NU SE MAI POATE……..OPRITI HOTIA DE LA MINPREST…..Morega…trezestete, Dian…trezestete…nu putem apela la Calinoiu, la Circiumaru sau Teodorescu ca s de ai lor…..Cretan, Cornescu, cum ati reusit sa i bagati pe ex directori in puscarie, poate reusiti domnilor si cu astia. MINPREST …..TREZESTETE…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2

 10. giuby says:

  @ detasat:
  hai ba nene, ce draq. de ce l-ai bagat la inaintare si pe habarnistu de Tanase? chiar asa, pe bune, nu merita sa il amintesti acilea. e zero barat si ….atat. lasal in durerea lui…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 11. tagma jefuitorilor says:

  astia sunt oamenii pe care gasca de jefuitori ai gorjului(carciumaru,calinoiu si binenteles si ciurel ca doar si el e psd ist ) o tine in brate asa ca atata timp cat astia vor sa fie clovnii astia doi directori la minprest voi ceilalti nu aveti ce face decat eventual sa muriti de foame .
  barfa lumii zice ca giorgi nu stie sa numere nici cate urechi are ce sa mai vorbim de condus o unitate iar de vacaru se spune ca daca i s-ar muta mintea la o vaca aia ar incepe sa pasca pe asfalt .

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad