Ponta: CE Oltenia are producţie – Cui o vinde?

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Antena 3, că există un surplus de energie electrică, în acest an, dar nu sunt cumpărători. Singura posibilitate de export este realizarea proiectului cu Turcia.

Premierul îşi pune mari speranţe în parteneriatul cu Turcia, declarând că vrea că acest stat e mare consumator de energie. Acesta a adăugat că îşi doreşte independenţă energetică pentru România:  „În ceea ce priveşte energia electrică, unde avem un surplus, a fost un an bun pentru Hidroelectrica – a ieşit din insolvenţă; Compania Energetică Oltenia are producţie, au intrat capacităţi de energie regenerabilă, acum problema este că avem energie şi nu avem cui s-o vindem; şi aici este proiectul, pe care l-am discutat cu prim-ministrul Turciei la Ankara: cablul de transport de energie între România şi Turcia va fi esenţial. Eu sper ca societatea de proiect să o avem anul acesta, studiile de fezabilitate există, mergem la finanțare, putem să începem chiar anul viitor construcția dacă toate condițiile sunt îndeplinite. Turcia e un mare consumator de energie și dacă noi suntem în stare să oferim energia și la preț competitiv, e o piață extraordinară”, a mai spus premierul.

Cât a vândut CEO pentru 2014

Pe piaţa internă, CEO stă însă bine. Complexul a  mai vândut vineri un pachet de energie de 10 MW, urmând ca săptămâna viitoare să mai scoată unul la vânzare. Directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, Aurel Medinţu, a declarat că pentru anul viitor, CE Oltenia are vândută o cantitate însemnată de energie: „Am ieşit la vânzare pe piaţa OPCOM cu un pachet de 10 MW pentru la anul, iar săptămâna viitoare cred că vom reuşi să mai vindem încă un pachet. Pentru 2014 avem vânduţi 750 de megawaţi”, a spus acesta.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ion says:

    oare dece nu iti dai demisia TALHARULE mincinos plgiator,neai mintit incontinu decand esti un mare cacat de primcacat .Apropo ial si pe chiorul de CIUREL cu tine pana nu falimenteaza si ce a mai ramas din CEOmaifii

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Mincinos de-a dreptu, de 3 luni procentul de energie vinduta pe carbune este constant 34%..si el tot minte ca nu se da energie ,nu se dau prime de muraturi ,pachetu de energie-carbune e taiat. Sta de externalizari , sa dea afara oamenii din CEO, DOAR IO CRESTE PRIMA DE MANAGER…dobitoc manager..ca nu puteam gasii 2 ca ei impreuna

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad