Portughezii de la Braga iau în serios Pandurii

După ce a scris deja istorie, calificându-se în play-off-ul E. L. în dauna israelienilor de la Hapoel Tel Aviv, Pandurii îşi vor continua inedita aventură europeană, de această dată întâlnind formaţia lusitană Sporting Braga. Din câte se pare, cei de la gruparea de fotbal gorjeană îşi făcuseră alte planuri, singurul din tabăra pandură care a ghicit adversarul pe care îl va înfrunta la sfârşitul acestei luni fiind chiar goalkeeperul portughez Pedro Mingote. Totuşi, oficialii olteni nu renunţă la visul de a merge în grupele Europa League: „Braga e un vis frumos pentru noi, trebuie să-l transformăm în realitate şi să mergem în grupe. Credem în şansele noastre. Vom juca la Cluj, noi nu avem aeroport aproape de oraş. Singurul care a ghicit dintre noi a fost Mingote, care voia acasă, în Portugalia. A ieşit ce-a vrut el”, a mărturisit preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu.

„Pandurii merită respect”

La scurt timp după ce şi-au aflat adversarul din play-off-ul Europa League, portughezii de la Sporting Braga s-au arătat destul de precauţi în declaraţii.  Directorul general al celor de la Braga, Pedro Pereira, nu vede deloc facilă „dubla” cu Pandurii, având doar cuvinte de laudă la adresa grupării de fotbal gorjene: „Pandurii este debutantă şi merită respect. Însă, vom aborda play-off-ul cu obiectivul de a ajunge în faza grupelor şi de a merge cât mai departe în competiţie”, a declarat oficialul lusitan pentru presa din Portugalia. Interesant este faptul că cei din Peninsula Iberică au dorit să se intereseze în prealabil de Pandurii Târgu Jiu, iar „spionul” s-a dovedit chiar căpitanul celor de la CFR Cluj, Ricardo Cadu: „E o echipă care a terminat sezonul trecut pe locul doi. Joacă un fotbal frumos şi agresiv. Au jucători foarte creativi la mijloc terenului, jucători cărora le place să aibă mingea şi să joace aproape unii de alţii. Chiar dacă nu au experienţă în Europa, s-au întărit cu 3 jucători importanţi din România. O echipă bună, dar Braga, atunci când e în formă maximă, ar fi un adversar foarte dificil”. Ocupantă a locului IV la finalul sezonului 2012-2013, Sporting Braga a jucat în 2011 finala Europa League în fața celor de la FC Porto. Pandurii va debuta împotriva formaţiei din Braga pe data de 22 august la Cluj, returul urmând a se disputa pe 29 august în Portugalia.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad