Poşeta, un adevărat duşman al sănătăţii femeii

Poşetele au ajuns să reprezinte o extensie a femeilor. Acestea nu mai pleacă nicăieri fără acest accesoriu. Fie că merg la muncă, la restaurante, în vizită la prieteni sau chiar când merg la toaletă, femeile poartă poşetele la braţ.

În poşeta unei femei poţi găsi de la portofele, telefoane şi cosmetice până la jucării ale copiilor, chipsuri sau haine. Fără poşete, femeile se simt incomplete. Te-ai gândit, totuşi, vreodată că aceste accesorii ar putea fi chiar dăunătoare pentru sănătate? De câte ori nu ţi-ai lăsat poşeta pe birou, pe podeaua din bucătărie sau pe bancheta maşinii? Toate aceste locuri pot fi pline de bacterii.

Poşeta, magnet pentru bacterii

Dacă îţi laşi poşeta în vestiar, atunci când mergi la sala de gimnastică, pe podeaua clasei unde se ţine şedinţa cu părinţii, pe scaunul din autobuz sau chiar în băile din restaurante, poţi foarte bine să te gândeşti că vei purta după tine o poşetă plină de bacterii.
O cercetare realizată de ABC News a arătat că majoritatea poşetelor conţin mii de germeni. Rezultatele a 50% dintre poşetele testate în cadrul experimentului pentru bacteria coliformă au ieşit pozitive, ceea ce indică prezenţa unor deşeuri umane sau animale. Potrivit specialiştilor în boli infecţioase, podelele băilor publice transmit cel mai mare număr de germeni.
Printre principalii germeni care „trăiesc” la tine pe poşetă se numără bacteriile (stafilococi şi E.coli), care pot provoca infecţii. În plus, ciupercile şi mucegaiul îşi pot face loc la tine pe poşetă.
Nu doar exteriorul poşetei este o adevărată sursa de germeni, ci şi interiorul acesteia. Telefoanele mobile, portofelele, ochelarii de soare, şerveţelele, de multe ori folosite, cardurile de credit, produsele cosmetice, pixurile şi banii sunt toate surse de germeni.

Igiena poşetei, soluţie utilă

Pentru a-ţi proteja sănătatea este important să ţii poşetele în zone cât mai curate. Nu îţi mai lua poşeta când mergi la toaletele restaurantelor şi nu o mai pune pe podelele încăperilor sau în alte zone cu risc crescut de bacterii. De asemenea, este important să dezinfectezi, în mod frecvent, obiectele pe care le păstrezi în poşetă. În plus, materialul din care este confecţionată poşetă joacă un rol important în îndepărtarea germenilor. Bumbacul sau lâna sunt materiale care reţin cu mai multă uşurinţă bacteriile, faţă de pielea de căprioară sau plasticul.

Poşeta, pericol pentru spate

Poşetele pot cauza dureri de spate, de umeri şi pot afecta postura. Din cauza greutăţii poşetei, în timp, poţi simţi dureri la nivelul coloanei vertebrale.
Soluţia pentru această problemă este să îţi cumperi poşete cât mai mici, care să fie în concordanţă cu greutatea corpului tău. Nu exagera cu dimensiunea poşetelor, întrucât sănătatea îţi va fi afectată, chiar dacă nu simţi acest lucru imediat. De asemenea, este important să nu faci din poşeta ta un spaţiu de depozitare. Alege doar obiectele care îţi sunt necesare, cu adevărat, astfel încât poşetă să nu devină prea grea.

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad