Poșete inspirate din arta tradițională gorjenească, la Târgul Meșterilor Populari

Meșterii populari din Gorj (și nu numai) dau dovadă de inventivitate când vine vorba de succesul afacerii. O maestră în arta populară tradițională a început să creeze poșete pentru domnișoare și doamne. Toate sunt tradiționale și au prețuri accesibile.

Veronica Giorgi este din municipiul Târgu-Jiu și participă de câțiva ani la Târgurile Meșterilor din județul nostru. La primele participări, Veronica Giorgi a adus la târg săpunuri naturale cu diverse arome, produse pe care le-a scos la vânzare și pe internet. În ultima vreme, Veronica s-a reîntors la marea sa dragoste: poșetele. Meșterul a creat poșete unicat, inspirate din arta tradițională populară gorjenească. „Reprezint zona Stăneşti şi m-am gândit să aplic tradiţionalul nostru în aceste poşetuţe. Am încredere că tinerii vor aprecia aceste mici părţi din tradiţional şi vor purta aceste poşetuţe la ţinutele lor de zi sau de seară. Preţurile sunt acceptabile, pentru toate buzunarele să zic aşa, începând de la 35 lei până la 100 lei, în funcţie de mărime. Ele sunt destul de costisitoare ca realizare şi de aceea şi preţul este pe măsură. Poşetele reprezintă o pasiune mai veche pentru mine; acest procedeu este unul mai nou de realizare, dar îmi place foarte mult şi de aceea am reuşit să le realizez”, a povestit femeia.


Maica satului românesc, din nou la Târgu-Jiu

Numită de mulţi „maica satului românesc”, meşterul popular Veturia Suciu a venit din nou la Târgu-Jiu pentru a-şi expune creaţiile în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari. „De la prima ediţie, cu mare drag vin la Târgu-Jiu. Am întâlnit oameni de valoare pe aici, cu care ne înţelegem, şi publicul din Târgu-Jiu e foarte omenos. Noi suntem meşteri populari de mulţi ani, de 20 de ani. Peste tot pe unde umblăm ducem mândria României. Am adus costume populare, rochiţe, îngeraşi. Tot ce se poate face cu războiul şi cu un ac de cusut. Ceea ce fac am învăţat de la mama mea. Şi de la soacră am învăţat câte ceva. De mică cos, ţes şi iubesc lumea satului, modele pe care singură le creez, cămăşile care ies din mâna mea sunt căutate chiar şi peste hotare. În fiecare lucru făcut de mine este în primul rând mâna lui Dumnezeu. Treaba mea şi a noastră, a tuturor, este să păstrăm, să ducem mai departe şi să iubim măiestria populară. Lumea satului este minunată”, a spus Veturia Suciu, din comuna Cojocna, judeţul Cluj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad