Poșta și CFR Gorj fac disponibilizări

Zeci de salariați de la CFR și Poșta Română se văd puși în fața rămânerii fără un loc de muncă. Este foarte posibil ca în scurt timp 30 angajați ai CFR să fie disponibilizați, iar alți 30 de la Poștă au făcut cerere să se pensioneze.

Maxim 30 de salariați ai CFR Gorj riscă să rămână fără locuri de muncă, potrivit reprezentanților Federației Mișcare Comercial. „Nu s-a luat niciun fel de hotărâre, suntem la București. O să discutăm și despre concedierile de muncă. În total sunt vreo 3.000 pe tot sistemul feroviar, iar pe Gorj maxim 30 de persoane care pot fi concediate. Nu suntem de acord cu disponibilizările decât în baza Ordonanței 36, a plăților compensatorii. Sindicaliștii poartă negocieri în această perioadă pentru ca cei disponibilizați să beneficieze de prevederile Ordonanței 36 privind salariile compensatorii până la 24 de luni, în funcție de vechime. Așteptăm și noul ministru, să vedem la ce concluzii vom ajunge în urma discuțiilor”, a spus Gheorghe Frățică, președintele Federației Mișcare Comercial. Alți 30 de gorjeni rămân fără locul de muncă după ce au depus cerere de pensionare anticipată. Aceștia au fost angajați ai Poștei Române și urmau să fie concediați, astfel că, fiind în pragul pensionării, ei au făcut cerere pentru a pleca acasă. În funcție de vechimea în muncă salariaţii vor beneficia de 3 până la 30 de salarii compensatorii. „În jur de 30 de angajați au făcut cererile respective. Încă nu a plecat nimeni. Nu a fost desființat încă niciun oficiu poștal. Momentan nu s-a dat curs acestei desființări. Acum funcționăm cât de cât în regulă, dar după ce li se vor aproba cererile celor care au vrut să plece, activitatea ni se va îngreuna. Nu se știe dacă vor mai fi concedieri și câte”, a spus Mircea Bliduți, sindicalist de la Poșta Română.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad