Potârcă e liber, dar nu poate părăsi Tg-Jiul timp de 30 de zile

Curtea de Apel Craiova a admis, ieri, recursul declarat de Constantin Ninel Potârcă împotriva măsurii arestării dispuse de către Tribunalul Gorj. Rejudecând, instanţa doljeană a respins cererea de arestare a procurorilor şi a dispus ca Potârcă să nu părăsească localitatea Tg-Jiu pentru o perioadă de 30 de zile.

Omul de afaceri Constantin Ninel Potârcă fusese arestat pentru o evaziune fiscală de 4,4 milioane de lei. Procurorii îl acuză că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a înregistrat, în perioada 2011-2012, în evidenţa contabilă cheltuieli nereale în baza unor facturi emise de o societate comercială din Bucureşti, cauzând un prejudiciu de 3.715.889 lei.
Ca administrator al unei alte firme, tot din Târgu-Jiu, Ninel Potârcă a înregistrat în contabilitate, în anul 2010, cheltuieli fictive prin operaţionalizarea unui circuit fraudulos în care a interpus mai multe firme controlate de acesta, cauzând o pagubă de 740.000 de lei.
În urmă cu o săptămână, poliţia a făcut percheziţii la palatul pe care Potârcă îl deţine în cartierul Meteor din Târgu-Jiu într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de aproximativ două milioane de euro. În acelaşi dosar este cercetat şi fratele lui Ninel, Toma Potârcă.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad