Prea puțini aud strigătul disperat al unei mame

Mihai Daniel Rață are 13 ani și suferă de o boală rară numită porfirie intermitentă care a dus și la polineuropatie infantilă. Povestea sa v-am mai prezentat-o în paginile ziarului nostru, iar de atunci situația copilului nu s-a schimbat. Au existat oameni care l-au ajutat, dar prea puțini. Băiatul are mare nevoie de ajutor, iar strigătul disperat al celei care i-a dat viață trebuie auzit și luat în seamă.

Puteți dona pentru a-l salva pe Mihai!
RO 83INGB 0000999903395872
deschis la ING Bank pe numele lui Mihai Daniel Rață

În 2009, medicii bucureşteni l-au operat pe Mihai Rață, 13 ani, de ocluzie intestinală, iar în 2011 i s-a declanşat boala numită porfirie acută intermitentă. Atunci a fost și momentul în care viața mamei și a fiului său s-au schimbat complet. De atunci au mers anual de zeci și zeci de ori prin spitale, au bătut la ușile autorităților pentru a obține sprijin financiar, iar lupta aceasta continuă. Mihai este elev al Colegiului Național „Spiru Haret” și acum este în vacanță la bunicii săi, la Godinești. Boala copilului se manifestă prin durere abdominală puternică, neuropatii şi constipaţie, Mihai suferind și de „polineuropatie infantilă”. Medicii au recomandat ca bolnavul să fie tratat la o clinică de specialitate de peste hotare, lucru care i-ar costa pe cei doi peste 50.000 euro. „În 2007 i s-a făcut, probabil greșit, o operație de apendicită, aici, la Târgu-Jiu. De atunci a început coșmarul pe care îl trăim. Aceea operație i-a declanșat boli rare și complicate, de acum, copilul meu a ajuns să înghită și 20 de pastile într-o zi. A avut o tulburare de metabolism care a dus la porfirie intermitentă și la polineuropatie infantilă. Mergem foarte des la București, la Spitalul Fundeni, și Mihai este chinuit de această boală. Acum este la țară, la bunici, la Godinești. Îi place foarte mult acolo, are prieteni și îi este mai bine acolo. Dar boala nu a trecut, bani nu avem, posibilitate să mergem la tratament în Italia sau Ungaria – nici atât. Abia ne ajung banii să trăim. Este foarte greu. Încercăm să nu ne pierdem speranța. Vă rog, ajutați-ne!”, a spus Elena Rață, mama lui Mihai.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad