Preavize în CE Oltenia!

Mai mulţi salariaţi ai CE Oltenia care nu au semnat adiţionalul la contractul individual de muncă vor intra în 15 zile de preaviz, urmând apoi desfacerea contractelor de muncă. Este vorba despre 12 foşti inspectori sociali şi alţi aproximativ 14 salariaţi.

O parte dintre foştii inspectori sociali cărora administraţia le-a pus la dispoziţie posturi conforme pregătirii profesionale, în producţie, s-au prezentat la locul de muncă repartizat: „Este cel mai mic număr de oameni care nu au semnat adiţionalele. Foştii inspectori s-au dus la noile locuri de muncă, însă nu au semnat contractul de muncă pentru aceste posturi”, declară şeful Diviziei Energetice şi membru al Directoratului, Aurel Medinţu.

Procedură declanşată

Directorul a mai precizat că, în filialele companiei, procedura privind preavizele, acolo unde este cazul, s-a declanşat: „O parte dintre foştii inspectori au făcut cereri să fie plătiţi de sindicate, ultimul fiind unul dintre lideri, Adrian Marciuc. Majoritatea a primit decizii pentru a se prezenta la noile posturi din producţie, dar nu se înghesuie nimeni în producţie. Vor intra în preaviz cei care nu au semnat nici în prezent contractele individuale de muncă, iar procedura se se derulează deja în sucursalele companiei”, a mai spus Aurel Medinţu.

Au refuzat noile posturi fiindcă pierdeau clasele de salarizare

Interesant este că, în unele cazuri, foştilor inspectori sociali li s-au oferit chiar şi posturi de şefi de secţie, în timpul în care administraţia şi sindicatele încă mai negociau în această privinţă. Numai că aceştia au refuzat fiindcă pierdeau clasele de salarizare obţinute în calitate de inspectori sociali şi nici nu au semnat contractul pentru un post inferior, chiar dacă s-au prezentat la muncă. Prin urmare, aceştia vor intra în preaviz.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad