Prevenirea obezităţii infantile: subiect „cu greutate” în România

Obezitatea infantilă este „rodul” celor 7 (sau mai mulţi) ani de acasă: modul de viaţă al familiei se „citeşte” automat în greutatea corporală şi în starea generală de sănătate a copiilor. O reconfirmă un program dedicat promovării unui stil de viaţă sănătos, care a reuşit să schimbe mult mentalitatea şi obiceiurile românilor.

Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS (www.sets.ro), iniţiată în România în 2011, de către Fundaţia PRAIS, cu obiective clare: prevenirea obezităţii infantile şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, într-o abordare holistică: minte, trup şi spirit, a „dat raportul” zilele acestea:

2 milioane de români – preocupaţi de subiect

De la lansare şi până în prezent, peste 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi, 2 milioane – public larg au avut acces la informaţii despre beneficiile alimentaţiei echilibrate, activităţilor fizice zilnice, sportului, în general, despre igienă şi valori morale.

În linia întâia: soţia, mama, bunica

Cu un raport de 60% la 40% între sexe, feminin vs. masculin, fanii mişcării naţionale SETS pe Facebook acoperă toate grupele de vârstă, cu un accent special pe grupa de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani – aceştia reprezentând aproximativ 40% din total. Urmează grupa de fani cu vârste între 18-24 ani – 24%, grupa 25-35 ani – 16%, grupa 35-44 ani – 12%. Restul de 7 procente sunt împărţite între fanii din grupa 45-65 + ani.
Pagina de Facebook a Mişcării „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS (www.facebook.com/MiscareaSETS) a depăşit 20.000 de fani, în contextul unui trend de creştere continuă a interesului comunităţii SETS pentru informaţiile legate de stilul de viaţă sănătos, precum şi pentru imaginile şi reţetele unde reginele sunt fructele şi legumele proaspete, postate zilnic pe pagina SETS.
SETS este membru activ al Epode International Network (EIN), cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii: 15 ţări membre şi 25 de programe naţionale cu metodologii similare. Anul trecut EIN a fost desemnată de către DG SANCO drept „Best Health promotion European project”, iar intervenţiile SETS de promovare a activităţii fizice din România au devenit model de bună practică.
Mişcarea SETS are ca parteneri Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Neamţ şi Cluj, Primăriile Cluj-Napoca şi Roman, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, UNEFS, FEFS Cluj-Napoca, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie şi Federaţia Romalimenta.

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad