Prima ediție a festivalului „Transalpina”, o reușită

Consiliul Judeţean Gorj a fost principalul organizator al primei ediţii a Festivalului cultural-turistic „Transalpina”, manifestare care a avut loc duminică, în cadrul „Zilelor Turismului Gorjean”, şi a fost găzduită de platoul din faţa Muzeului Civilizaţiei Montane, din zona Rânca.

La prima ediţie a Festivalului cultural-turistic „Transalpina” au participat delegații reprezentante ale județelor Gorj, Alba, Hunedoara, Valcea şi Sibiu. Ion Cepoi, directorul Centrului pentru promovarea Tradiţiilor şi Culturii Populare, a precizat că la festival au fost invitate toate judeţele străbătute de şoseaua Transalpina sau vecine cu Transalpina. Au avut loc spectacole de dansuri populare de către ansamblurile participante: „Nedeia” din Novaci, „Junii petrileni”, din Petrila, Hunedoara, Ansamblul Folcloric Şugag, Alba, Grupul folcloric bărbătesc din Amărăşti şi Ansamblul folcloric Băbeni, ambele din Vâlcea, Ansamblul Folcloric Jina, din Sibiu. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că prima ediţie a Festivalului „Transalpina” a fost doar începutul unor acţiuni menite să promoveze din punct de vedere turistic Transalpina, Rânca şi Gorjul. „Dorim ca turiştii să poată să viziteze Gorjul în cadrul unor pachete turistice care să promoveze o anumită stare de permanenţă în ceea ce priveşte anumite activităţi. Dorim ca Festivalul «Transalpina» să devină o tradiție. Trebuie să valorificăm în toate felurile potenţialul turistic al şoselei Transalpina şi acţiunea face parte din «Zilele turismului gorjean». Este un produs turistic ce oferă o paletă largă de activităţi turiştilor care se află în Gorj în această perioadă şi vor veni şi în anii următori”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad