Primăria Săuleşti, „sufocată” de procese: 50 de reclamaţii, doar de la doi localnici

Primăria Săuleşti se confruntă cu o problemă destul de mare, având în vedere dimensiunea comunei. În prezent, administraţia publică din Săuleşti, în frunte cu primarul Constantin Rucsandra Drăghici, şi juristul primăriei, Iustin Andriţa, au nu mai puţin de 14 procese pe rol, toate fiind urmare a unor reclamaţii depuse, culmea, doar de doi localnici, Ion Bucloiu şi Constantin Mercioiu. Asta, însă, nu e tot, pentru că, în ultimii 5 ani, primarul de la Săuleşti a avut nu mai puţin de 51 de procese, inclusiv cele aflate pe rol, reclamaţiile venind, bineînţeles, de la cei doi menţionaţi mai sus. Primarul Drăghici afirmă că, în medie, o zi pe săptămână, toată primăria lucrează „pentru Mercioiu şi Bucloiu”, pentru că, în mod curios, singurele reclamaţii sunt ale lor…

Primarul Constantin Drăchici afirmă că, probabil, în nicio altă primărie din judeţ nu se procedează ca la Săuleşti. Acesta susţine că a avut parte de reclamaţii cât 5 primari la un loc şi, culmea, acestea nu vin de la o comună întreagă, ci doar de la doi localnici.
„Am avut, până acum, 51 de procese. Doar 14 dintre ele au rămas pe rol, pentru că pe celelalte le-am câştigat în instanţă. Probabil aşa o să se întâmple şi cu astea de acum, pentru că speţa e aceeaşi. Mai mult decât atât, sunt depuse trei reclamaţii într-o singură zi, pe aceeaşi speţă, chiar dacă, până acum, a fost dată o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, în favoarea mea. La noi, o zi pe săptămână, primăria lucrează pentru Ion Bucloiu şi Constantin Mercioiu. Ei sunt singurii care ne-au dat în judecată şi care ne fac problemele astea. Uzează, pentru că se pricep la asta, de orice mijloc pe care îl au la dispoziţie ca să ne reclame. Şi o ţin aşa de ani de zile. Dacă judecătorii nu le-au dat dreptate, i-au reclamat şi pe ei. Cred că nu e nimeni pe care aceştia doi să nu-l fi reclamat, începând cu vecinii şi terminând cu judecătorii de la Cărbuneşti” spune primarul Drăghici.

Cereri absurde

Dosarele care se pot vedea şi în imagine, sunt toate ca urmare a reclamaţiilor făcute de cei doi localnici din Săuleşti. Interesant este însă că aceştia nu doar plimbă primarul prin sălile de judecată, ci mai fac şi cereri care ar produce un infarct celui care va trebui să le onoreze. „Ultima cerere m-a lăsat mască. Ne-au cerut să le dăm în copie toate dosarele de la Legea Fondului Funciar, finalizate sau nu. Păi, asta ar fi însemnat o căruţă de bani, pe care, normal, i-am cerut să-i achite, dar şi ca toţi oamenii mei să nu mai lucreze trei luni de acum încolo şi doar să facă copii xerox. Bucloiu ne-a cerut pe 544/2001 şi când i-am răspuns, nu i-a convenit şi m-a reclamat iar. A spus că, pentru 1 leu, cât îl costă trenul până la Cărbuneşti, mă reclamă în fiecare zi”, afirmă primarul Drăghici.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentariile sunt inchise.

banner ad