Primăria Târgu-Jiu sprijină financiar trei festivaluri prin alocarea a 43 de mii de lei

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa ordinară a lunii iulie, trei proiecte de hotărâre privind alocarea sumei de peste 43.000 lei pentru trei festivaluri care vor avea loc în perioada imediat următoare în municipiu. Astfel, 2.800 lei vor fi alocați GorjFest, 30.000 lei pentru Festivalul Internațional de Folclor și 10.000 lei pentru Festivalul de Folk și Baladă.

Aflat la cea de-a XI-a ediție, Festivalul internațional de Folclor primește cei mai mulți bani de la Primăria Târgu-Jiu, comparativ cu celelalte manifestări din luna august. Astfel, consilierii locali au aprobat alocarea a 30.000 lei pentru reușita acestui eveniment. Festivalul Internațional de Folclor se desfășoară în perioada 19-23 august și are ca participanți ansambluri folclorice din opt țări: Polonia, Grecia, Slovacia, Serbia, Turcia, Ucraina, Macedonia și Israel. Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, precum şi al altor instituţii din municipiu şi judeţ. Ca și în anii trecuți, principalii organizatori-finanțatori ai evenimentului sunt CJ Gorj și Primăria Târgu-Jiu. „Anul acesta, organizatorii au propus ca spectacolele să se desfăşoare în amfiteatrul din strada Victoriei. Valoarea totală a cheltuielilor cu festivalul se vor ridica la suma de minimum 150.000 de lei. O parte din suma necesară, respectiv 60.000 de lei, va fi asigurată de către Consiliul Judeţean Gorj. Scopul principal al acestui eveniment este acela de a promova peste hotare municipiul Târgu-Jiu și frumusețile sale”, precizează Gheorghe Porumbel, directorul festivalului.

10.000 lei pentru muzica folk

Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului” va avea loc în perioada 9-11 august, la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu. La evenimentul iubit de târgujieni vor participa nume sonore româneşti din domeniul muzicii folk, care vor oferi publicului spectacole de excepţie. Şcoala Populară de Artă, în calitate de organizator, a solicitat Consiliului Local Târgu-Jiu aprobarea unei contribuţii financiare în valoare totală de 10.000 de lei, sumă a cărei alocare a şi fost aprobată în ultima şedinţă de Consiliu Local, ședință care a avut loc luni după-amiaza. Festivalul se află la cea de-a XII-a ediție și a fost susținut de fiecare dată de CL și Primăria Târgu-Jiu. „Evenimentul este prins în Agenda culturală a județului Gorj, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale care au loc la noi. A ajuns să fie cel mai important eveniment muzical nonfolcloric din Oltenia”, a spus Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă din municipiul Târgu-Jiu.

Alți bani pentru GorjFest

În perioada 27 iulie – 7 august se va desfăşura în municipiul Târgu-Jiu cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Vizuale „GORJFEST” (cu secţiunile pictură, sculptură mică, fotografie artistică şi film documentar), la care şi-au anunţat prezenţa artişti din Spania, Franţa, Canada, Albania, Maroc, Serbia, Bulgaria şi România. Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 2.800 de lei pentru a asigura cele 7 premii în valoare de 400 de lei fiecare. Pentru creaţiile rezultate în urma Taberei, la secţiunile: pictură, sculptură, grafică, dar şi pentru expoziţia prilejuită de închiderea taberei, participanţii vor primi premii speciale în valoare de 400 de lei fiecare, oferite de Consiliul Judeţean Gorj (9 premii), Primăria Municipiului Târgu-Jiu (7 premii), Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj (4 premii), Ansamblul Artistic profesionist „Doina Gorjului” (5 premii), S.C. PLANEXPERT (2 premii). Toţi participanţii vor primi Trofeul Festivalului, oferit de CJCPCT Gorj, şi 7 cataloage GORJFEST 2013, editate de către ICR Filiala Oltenia-Gorj. Toate lucrările realizate în timpul taberei vor intra în patrimoniul instituţiilor administrativ-organizatoare.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad