Primarii gorjeni vor salarii mai mari!


Edilii locali din Gorj își doresc salarii mai mari. Aproape toți șefii administrațiilor publice locale vor să încaseze mai mulți lei în ziua de salariu. Mai sunt și primari care se gândesc la binele angajaților și spun că unii dintre ei ar merita salarii mai bune.

Victor Geogia, primarul din comuna Bengești-Ciocadia, a declarat că vicepremierul Dragnea i-a promis că, din luna ianuarie 2014, salariile în administrația publică locală vor crește. Geogia este interesat și își dorește ca salariul său de primar să crească, pentru că raportul muncă –salarizare este incorect. Primarul din Bengești-Ciocadia s-a plâns de salarizare în timpul unei ședințe de la Consiliul Județean Gorj. „Voiam să nu ne uitați cu o problemă, vicepremierul Dragnea ne-a promis că ne va mări salariul. Ne-a spus că de la 1 ianuarie se va schimba și salariul nostru, că va mai crește. Eu am 1.700 lei și este puțin. Plus că muncim mult și avem 13 lei diurnă. Avem mult de lucru”, a spus Victor Geogia. Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, a afirmat că ar fi bine să crească salariile celor din primărie, mai ales că sunt angajați din primărie care au salarii extrem de mici. Bucurescu primește 1.900 lei pe lună, potrivit spuselor sale. „Cu siguranță ar trebui ca salariile să crească. Dacă comparăm cu alte salarii din alte instituții publice, salariile sunt mici. În localitatea Slivilești am angajați care au chiar și 580 lei salariu, 600-700 lei. Am persoane care nu vor mai veni la serviciu, pentru că au salariul mic, fac naveta de la Motru. Vorbesc despre o bibliotecară, de exemplu. Oamenii mi-au spus că nu le ajung banii, mai ales că fac naveta și nu le este ușor”, a spus primarul. Și edilul de la Novaci, Dumitru Leuștean, ar vrea un salariu mai mare. El primește aproximativ 2.100 lei pe lună: „Și eu sunt de acord că ar trebui să avem salarii mai mari. Este mult de muncă ca primar”. Unele primării au rămas chiar și fără viceprimar, care au renunțat la funcții tocmai din pricina salariilor mici.

Averile primarilor nu-s de neglijat

În 2011, Agenția Națională de Integritate l-a „căutat” la avere pe Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești. Pe vremea aceea, primarul nu a putut explica 100.000 de euro din averea sa. Potrivit declarației de avere de pe site-ul Primăriei Slivilești, Bucurescu deține două apartamente la Timișoara, un teren la Motru, un depozit bancar de 50.000 de euro, dar și alte economii de 200.000 lei. Liberalul Dumitru Leuştean (de la Novaci) este proprietarul a 5.800 de metri pătraţi de teren agricol în localitatea pe care o conduce, mai are un apartament de 100 de metri pătraţi în Târgu-Jiu, o casă de 160 de metri pătraţi (moştenită în Novaci) şi o altă casă de 100 de metri pătraţi, cumpărată în 2007, tot în urbea la conducerea căreia se află. Primarul avea anul trecut, menționate în declarația de avere, și două credite bancare, unul de 10.000 de euro, scadent în 2017, dar şi un altul de 10.000 de lei.


Categoria: Politică

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. olaru says:

    au o gramada de sporuri…spagi,ce sa mai vorbim….niste penali

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad