Primăriile gorjene solicită microbuze școlare

Peste doar câteva zile, elevii vor începe anul școlar 2013-2014. În foarte multe localități din județul Gorj este nevoie de microbuze școlare pentru ca micuții să ajungă la școală. În prezent, toate unitățile școlare din județul Gorj, care necesită transportul elevilor cu microbuzul, dispun de o astfel de mașină. Se pare, însă, că mașinile nu sunt suficiente pentru numărul de elevi, iar numeroase primării au solicitat dotarea cu încă un microbuz a școlilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, zeci de primării din județ au solicitat microbuze noi pentru școlile din localități. Inspectorul școlar general, Ion Ișfan, susține că la nivelul județului Gorj ar fi nevoie de mai multe microbuze școlare, dar totul depinde de bugetul alocat pentru cumpărarea acestora. ,,Din ce ni s-a comunicat la teleconferința cu prim-ministrul, la Ministerul Dezvoltării Regionale se organizează licitația pentru microbuze. Am înțeles că se vor cumpăra în jur de 600 de microbuze. Licitația este în curs de dezvoltare. La nivelul județului, noi am discutat această problemă și ar fi nevoie de destul de multe microbuze, fiecare comună ar mai avea nevoie de încă o mașină”, a spus Ion Ișfan.
Printre localitățile care au solicitat microbuze noi se numără Telești, Vladimir, Aninoasa sau Târgu Cărbunești. În total, ISJ Gorj a înregistrat aproximativ 30 de solicitări din partea primăriilor. În acest moment, la nivelul județului, 69 de microbuze asigură transportul elevilor.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad